Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 27 okt 2017

Yes! Kies maar vaker voor een lekker frietje want frietjes zijn niet zo ongezond blijkt uit onderzoek

In ieder vriendenboekje gaf je standaard 'friet' als antwoord op de vraag wat je favoriete eten is. En als je nu weer een vriendenboekje in mocht vullen, dan zou de situatie exact hetzelfde zijn. In je dromen eet je het iedere dag, maar in de realiteit toch wat minder. Want: ongezond. Maar de volgende keer als friet weer op je menu staat, hoef je je niet meer schuldig te voelen. Zo slecht zijn de gele sprieten helemaal niet.

Friet of patat, hoe je het ook wil noemen, zit vaker in onze gedachten dan dat het daadwerkelijk op ons bord ligt. Wie is er namelijk niet opgegroeid met het gegeven dat friet ongezond is. En teveel van iets ongezonds, is natuurlijk niet goed. Maar wat als we je zeggen dat friet helemaal niet zo slecht is als we dachten? Huh, is friet gezond?

Is friet gezond? Volgens dit onderzoek wel

Dit is misschien wel het beste onderzoek ooit. En één van de meest relevante onderzoeken, waar we echt iets aan hebben. Food Chemistry ging namelijk op onderzoek uit en kwam erachter dat gefrituurd eten meer antioxidanten bevat. En dat is precies het stofje dat helpt op kanker en hart- en vaatziektes te voorkomen.

Maar gefrituurde friet bevat natuurlijk nog evengoed vet. We willen je daarom niet overtuigen om iedere dag langs de snackbar te gaan, maar we willen je wel vertellen dat het echt wel oké is om af en toe een frietje te nuttigen. En met dit nieuws kun je ongetwijfeld toch wat meer genieten van dat patatje. Lekker toch.

Dit is ook zeker de moeite waard om eens te proberen: Wat? Je kan nu frietjes met chocoladesaus eten en hier kan je deze lekkernij krijgen

Reageer op artikel:
Yes! Kies maar vaker voor een lekker frietje want frietjes zijn niet zo ongezond blijkt uit onderzoek
Sluiten