Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 12 mei 2016

Ja ja ja! Dit wil je dit Pinksterweekend zeker gaan doen

De vraag is niet meer: wat is er te doen dit Pinksterweekend, maar: wat zal je kiezen om te doen dit weekend? Want geloof ons, er zijn zo veel leuke dingen te doen de komende dagen. Je zou er spontaan keuzestress van krijgen.

Rollende Keuken – Westerpark Amsterdam

Het stikt van de foodfestivals in het Pinksterweekend, maar Rollende Keukens blijft favoriet. Denk: Jamaicaanse mannen die dansend de hele dag kip grillen, je eigen wijn meenemen en eindeloos slenteren langs de heerlijk geurende en prachtig versierde foodtrucks. Van 12 tot en met 16 mei is het alweer de negende keer dat Rollende Keukens plaatsvindt en wij krijgen er geen genoeg van om te vertoeven in het Westerpark in Amsterdam.

Food truck festival Trek – Griftpark Utrecht

Voor wie geen zin heeft in de drukte van het Amsterdamse Westerpark, of wie Utrecht gewoon veel leuker vindt dan de hoofdstad. Voor iedereen die van eten, drinken en gezelligheid houdt is er van 12 tot en met 16 mei Food Truck Festival Trek.

Linda festival – Hembrugterrein Zaandam

Op 14 en 15 mei vindt het allereerste Linda Festival plaats. Je kunt er gymmen met Arie Boomsma, luisteren naar muziek van Chef’Special, lezingen bijwonen van Paulien Cornelisse en Jet van Nieuwkerk en shoppen bij verschillende merken.

90’s now Spice Girls – Melkweg Amsterdam

Dit feestje op vrijdag 13 mei behoeft weinig uitleg. Behalve: Spice up your life. En natuurlijk: girlpower forever.

Rooftop sessions – Skylounge Amsterdam

Heerlijk op het dak van het Hilton Hotel, met uitzicht over de stad. Vrijdag 13 mei kun je gratis naar binnen om te genieten van live muziek in de Skylounge.

Pinkerdaf – Amsterdam Roest

Omdat Hemelvaartsdag dit jaar tegelijk was met Bevrijdingsdag heeft Amsterdam Roest een nieuw plan gemaakt. In plaats van het gebruikelijke Hemeltrancevaart is er zondag Eerste Pinksterdag Pinksterdaf. Inclusief een heuse hippiemarkt.

World Press Photo – Nieuwe Kerk Amsterdam

Tot en met 10 juli kun je in de Nieuwe Kerk Amsterdam World Press Photo 16 bekijken, een expositie van de internationale persfotowedstrijd. Je kunt er indrukwekkende foto’s bekijken van 41 prijswinnaars ui 21 landen in acht categorieën. Je ziet niet alleen – soms schokkende – beelden uit het nieuws, maar ook beauty, sport, kunt, wetenschap en natuurbeelden.

Klein New Orleans – Breedstraat Utrecht

Volgens eigen zeggen het ‘hipste en heetste straatfestival van Nederland’. Geen podia, geen versterkers, gewoon muziek, op straat. Heerlijk om tussen te flaneren op 15 mei.

Pop-up store Fashionchick – Gerard Doustraat Amsterdam

Aan de Gerard Doustraat in Amsterdam heeft shoppingplatform Fashionchick vanaf 13 tot en met 16 mei een fysieke winkel. Je kunt er shoppen – met korting, we herhalen: met korting – maar ook genieten van hapjes, drankjes en muziek. Leuk om even langs te gaan met je vriendinnetjes dit weekend.

Catwalk – Rijksmuseum Amsterdam

In het Rijkmuseum kun je nog tot 22 mei kijken naar de mode in Nederland van 1625 tot 1960. Denk: kleding uit de Gouden Eeuw, maar ook een cocktailjurk van designer Balenciaga. De tentoonstelling strekt zich uit over zes zalen en is zeker de moeite waard voor iedere fashionista.

LEES OOK: Sunny days are coming: dit zijn de leukste festivals van het land

Reageer op artikel:
Ja ja ja! Dit wil je dit Pinksterweekend zeker gaan doen
Sluiten