Er bestaat nu een sticker waardoor je onzichtbaar wordt voor muggen

Nooit meer geprikt worden door muggen leek altijd ondenkbaar. Elke muggenspray heb je al gebruikt en het resultaat is dat je niet kunt slapen van de stank en je wordt alsnog wakker met jeukende plekken. Met deze uitvinding is dat verleden tijd en kunnen we muggen voorgoed verbannen uit ons leven.

Hou je vast, je hoort het goed, doe maar een sprongetje. Er is een sticker uitgevonden die ervoor zorgt dat jij onzichtbaar bent voor vervelende zoemende muggen. Say what?

De Kite Mosquito Patch is een kleine vierkante sticker die je draagt op je kleding en je beschermt tegen de prikkende muggen. Hoe dan? De sticker bevat niet-giftige stoffen die het vermogen van muggen om jouw lekkere bloed op te sporen blokkeren tot wel 48 uur. Yeah.

Dit is hoe het werkt

Wetenschapper Dr. Anandasankar Ray en zijn team deden in Amerika onderzoek naar het stofje dat in de sticker zit. Wat echt een doorbraak is, is dat deze sticker wel eens zou kunnen helpen bij de bescherming tegen malaria en andere ziektes die door muggen worden overgebracht.

Bye bye muggen

Kite, het bedrijf dat het product zal gaan verkopen, heeft al een spray op de markt gebracht. De sticker is ontwikkeld als een aanvulling op de spray en zal klaar zijn voor verkoop in 2017.

We kunnen wel zeggen dat dit een enorme doorbraak is in de bestrijding tegen ziektes. Maar wij zijn ook wel een klein beetje blij dat we hopelijk in de toekomst af zijn van de jeukende bulten op ons lichaam.

Weten waarom muggen jou altijd moeten hebben? Dít is waarom muggen jou wél bijten of juist nooit

Reageer op artikel:
Er bestaat nu een sticker waardoor je onzichtbaar wordt voor muggen
Sluiten