Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Nieuws 15 feb 2017

JAAAAA! Er komt een vervolg op Love Actually en we kunnen niét wachten

Oké, ga er even bij zitten want we gaan je het beste nieuws brengen in tijden. Er komt namelijk een vervolg op Love Actually. En laat dat nou één van de fijnste films aller tijden zijn.

Ieder jaar rond Kerstmis komt de film weer op televisie en ieder jaar zit iedereen weer aan de buis gekluisterd. De dansende premier Hugh Grant die verliefd wordt op de prachtige Natalie, de kreeft in de kerst musical op school, het jonge jochie Sam die zijn grote liefde achterna gaat op het vliegveld en natuurlijk het koppel wat elkaars taal leert om toch bij elkaar te zijn; Jamie en Aurélia.

En dan vergeten we nog de oude rocker Billy die de hit Love is all around weer hip maakt op zijn manier, Claudia Schiffer die opeens verschijnt en Colin die naar Amerika gaat om aanbeden te worden en bij wie dat ook werkelijk lukt.

Oké, het is niet allemaal rozegeur en manenschijn want Mr. Bean speelt de irritante factor als hij niet opschiet als hij het pakketje inpakt die voor de soort van minnares. Ieder jaar hopen we weer dat hij opschiet met inpakken en ieder jaar breekt ons hart weer als vrouwlief de CD uitpakt in plaats van de ketting die ze verwachtte.

Maar nu komt er een vervolg. EINDELIJK. We geloven niet dat iemand snapt waarom er nooit een vervolg is gekomen. Maar nu is het moment daar. Voor Comic Relief, een goed doel dat zich bekommert om de hongersnood in Ethiopië, komt de cast nog eenmaal samen voor een sequel.

Er zal een korte film verschijnen op Red Nose Day. Acteurs die sowieso mee zullen doen zijn Hugh Grant (premier), Martine McCutcheon (Natalie), Keira Knightley (Juliet), Liam Neeson (vader van Sam), Colin Firth (Jamie) Andrew Lincoln (die verliefd wordt op Juliet en haar een ode brengt op papier aan de deur), Lucia Moniz (Aurelia), Thomas Brodie-Sangster (Sam), Olivia Olson (Joanna), Bill Nighy (Billy), Marcus Brigstocke (radio DJ) en Rowan Atkinson (Mr. Bean de niet-inpakker).

Richard Curtis die het eerste script ook heeft geschreven zal dit vervolg schrijven. Wat we te zien krijgen? Een kijkje in de levens van deze personen veertien jaar na dato. Richard:

‘We’ve been delighted and grateful that so many of the cast are around and able to take part – and it’ll certainly be a nostalgic moment getting back together and recreating their characters 14 years later. We hope to make something that’ll be fun – very much in the spirit of the original film and of Red Nose Day – and which we hope will help bring lots of viewers and cash to the Red Nose Day shows.’

Love Actually deel twee wordt op vrijdag 24 maart uitgezonden op BBC One. KIJKEN!

Reageer op artikel:
JAAAAA! Er komt een vervolg op Love Actually en we kunnen niét wachten
Sluiten