Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Love 6 feb 2019

Ben je stiekem ook weleens jaloers? Waarom je dan juist een sterke relatie hebt

Je bent zo verliefd op je vriend dat je niets liever wil dan hem voor jezelf houden. Merk je dat je af en toe een tikkeltje jaloers bent als hij aandacht krijgt van andere meiden? Wees niet bang, soms is namelijk best oké om een beetje jaloers te zijn. Het kan je relatie zelfs verbeteren.

Het is hartstikke normaal dat je ineens mega beschermend bent als een andere meid een oogje op je vriend heeft. Sterker nog, misschien maakt hij nog een praatje met haar ook. En weet je wat, dat kan juist betekenen dat je een sterke relatie hebt.

Waarom je een goede relatie hebt als je weleens jaloers bent

Hé, het is helemaal oké om af en toe een beetje jaloers te zijn en wel om deze redenen:

1. Je doet meer je best als je jaloers bent

Tijdens het daten trok je twee uur uit om jezelf klaar te maken. Inmiddels ruil je de sexy jurkjes al vaak in voor die lekker zittende joggingbroek. Maar omdat je toch wil dat hij zijn aandacht bij jou houdt vind je het leuk om je zo nu en dan extra uit te sloven voor hem.

2. Je neemt meer tijd voor elkaar

Hoe meer tijd hij bij jou is, hoe minder hij heeft voor andere vrouwen. Een slimme tactiek, waarbij je ook nog meer van hem kan genieten. Maar onthoud ook dat mannen erg gesteld zijn op dat biertje met zijn vrienden en neem dat niet van hem af.

3. Je realiseert hoe goed je relatie is

Jij hebt misschien ook weleens een andere vrouw betrapt op het staren naar jouw lover. Voel je jaloezie opkomen? Alleen maar een goed teken want dat betekent dat je hem nog steeds aantrekkelijk vindt en dat jouw smaak dus ook wordt gewaardeerd. Uiteindelijk weet jij dan weer dat jij diegene bent waarmee hij straks naar huis gaat.

4. Je verwent jezelf vaker

Uit onderzoek van de Journal of Consumer Pshychology blijkt dat wanneer je jaloers bent je ook vaker je pinpas erbij haalt om wat leuks te kopen.

Je wilt je vriend er natuurlijk wel even aan herinneren hoe sexy jij wel niet bent. En na zo’n hete avond is hij die andere meid gegarandeerd ook helemaal weer vergeten.

Is hij nu echt een blijvertje, hier nog wat tips een lange relatie tot stand te houden.

Als je deze dingen iedere dag doet in je relatie blijf je super lang bij elkaar

Reageer op artikel:
Ben je stiekem ook weleens jaloers? Waarom je dan juist een sterke relatie hebt
Sluiten