Jamm! Dit zijn de lekkerste warme chocolademelk recepten

De feestdagen zijn weer voorbij, wat was het gezellig, maar wat ben je gebroken. Het nieuwe jaar biedt voor veel mensen veel goede voornemens, maar wat is het lekker om je eerste weekend van het nieuwe jaar te besteden op de bank. Een dag waarbij je het liefst je huis niet verlaat en met een glaasje warme chocolademelk in je pyjama bij de haard kruipt.

Warme chocolademelk Oreo

[one_half][/one_half] [one_half_last][/one_half_last]

ingrediënten

250 ml chocolademelk
5-8 Oreo koekjes, fijngestampt
4 spekjes
slagroom

Bereiden

Verwarm de chocolademelk en doe een kwart van de fijngestampte Oreo koekjes erbij. Goed roeren. Doe dit in een beker en voeg de spekjes toe. Slagroom erop en de rest van de Oreo koekjes eroverheen strooien. Maak het eventueel nog af door wat grote stukken Oreo over je warme drankjes te strooien en geniet.

Warme chocolademelk Nutella

[one_half][/one_half] [one_half_last] [/one_half_last]

ingrediënten

200 ml melk
2 eetlepels nutella
eventueel slagroom

Bereiden

Warm de melk op in een mok in de magnetron of in een klein pannetje. Blijf roeren totdat de melk heet genoeg is. Als de melk warm is, schep je de nutella door de melk en roer je dit goed door. Maak je heerlijke nutella choco af met een goede dot slagroom, et voilà!

Witte warme chocolademelk

[one_half][/one_half] [one_half_last] [/one_half_last]

ingrediënten

ongeveer 200 ml melk (1 beker melk)
3/4 eetlepels witte smeltchocolade (of 5/6 blokjes witte chocola)
1 theelepel suiker
eventueel slagroom en een snufje kaneel

Bereiden

Begin met het warm maken van de melk in een klein pannetje op een zacht vuurtje. Blijf dit tussendoor wel goed doorroeren met een garde zodat er geen velletje op de melk komt. Zodra de melk warm is voeg je de witte chocola en de suiker toe. Zodra de chocola is gesmolten ben je alweer bijna klaar. Maak het geheel af met een lekker dot slagroom en een klein snufje kaneel.

Pure chocolademelk van je chocoladeletter

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]
Deze heerlijke warme choco van Culy is fantastisch als je nog een overgebleven letter in je kast vindt. Klik hier voor het recept.

LEES OOK: 5 x redenen dat warme chocolademelk goed is voor je gezondheid

Reageer op artikel:
Jamm! Dit zijn de lekkerste warme chocolademelk recepten
Sluiten