Renée
Renée Beauty en Style 18 okt 2019
Leestijd: 3 minuten

De grote jaren ’90 modetrends die deze winter hun comeback maken

Het is alsof je op de set van Friends bent beland. Als het aan de ontwerpers ligt die showen tijdens Paris Fashion Week komen de jaren ’90 modetrends weer harder terug dan ooit. Zeker nu de winter nadert wil je de volgende items misschien wil in je kast krijgen.

Ieder modeseizoen zijn er een paar trends die er écht uitspringen. Deze winter kijken we vooral naar de jaren ’90 modetrends die een moderne twist hebben gekregen. Laat je inspireren en bereid je voor op veel shoppingsessies, want je wil hierna zeker je pinpas laten wapperen.

De tofste jaren ’90 modetrends

Kun je niet wachten om je huidige garderobe helemaal 90’s proof te maken? De Beautify redactie selecteerde de vier grootste modetrends van het komende seizoen, zodat je extra fleeky voor de dag kunt komen.

lange leren jas is een van de jaren '90 modetrends
Zalando

Lange leren jassen

De lange leren jassen pakten zeker hun moment in de jaren ’90. Tijdens de winterperiode zie je al veel leer, maar dit seizoen is (faux) leer al helemaal niet aan te slepen. Van een simpel biker jack en een overhemd tot een lange leren jas: we krijgen er geen genoeg van.

De lange leren jassen in het bijzonder komen langzaam maar zeker terug. Het is even investeren als je voor een echte gaat, maar dan krijg je er ook wat voor terug. Wil je liever een goede faux variant – want beter voor de wereld? Dan zijn er genoeg exemplaren voor je te vinden.

Jas via Zalando €99,95

bootcut jeans jaren 90 modetrends
Mango

Bootcut jeans

Dat de skinny jeans cancelled is, wist je misschien al. Het blijft een goed basic item om in je kast te hebben, maar als je iets meer wil experimenteren is de bootcut jeans de broek voor jou. Draag ‘m met een goede hak eronder en je bent klaar om de wereld te veroveren.

Jeans via Mango €39,99

jaren 90 schoudertasje
Topshop

De schoudertas

Er is een specifiek model schoudertas die je nu aan de arm van praktische iedere fashion influencer ziet. Denk aan een vintage tasje dat heel compact is en een kort hengsel heeft. Heb je het beeld voor je? Dat is de tas waar je dit seizoen misschien wel in wil investeren.

Tas via Topshop €40

square toe modetrends
& Other Stories

De rechte schoenneus

Kijk maar eens om je heen, dan valt het je vast op dat de punt neuzen en ronde schoenneuzen steeds meer plaatsmaken voor boots met een rechte neus. De trend komt regelrecht uit de jaren ’90 en is een grote trend voor de winter. Bij praktisch iedere webshop kun je wel een mooi paar vinden die je regelrecht in je winkelmandje wil klikken. De punt en ronde neus zie je nog steeds veel, maar deze ‘square toe’ geeft net even een andere twist aan je outfits.

Boots via & Other Stories €149

Meer over mode lezen?

Reageer op artikel:
De grote jaren ’90 modetrends die deze winter hun comeback maken
Sluiten