Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Life 21 jan 2020

10 x waarom het juist geweldig is om in januari jarig te zijn

Iedereen zit altijd te klagen over de maand januari. Kerst is voorbij en het is donker, koud en guur weer. Jij voelt je bijna persoonlijk aangevallen want HALLO; jij bent jarig in deze geweldige maand. Meid, wij vertellen je waarom januari de leukste maand is om jarig in te zijn.

Jouw jaar begint altijd direct met een hoogtepunt, namelijk het vieren van je verjaardag. Daar waar anderen klagen over deze maand, zie jij alleen maar de voordelen.

Jarig in januari zijn = goals

God, jouw jaar kan eigenlijk niet beter beginnen. Je bent direct jarig dus je de feeststemming nog even lekker door. Je hebt gelijk meid, want jarig zijn in januari is het leukste wat er is.

1. Het nieuwe jaar begint direct met cadeaus, aandacht en liefde

Ge-wel-dig. Jouw jaar kan niet meer stuk. De eerste maand is namelijk je verjaardag en dat zorgt voor cadeaus, aandacht en liefde van iedereen. Andere mensen treuren in zelfmedelijden omdat januari zo saai koud en donker is. Maar in jouw leven is dit de beste maand ooit. Laat het uitpakken van cadeaus maar beginnen olé.

2. Je kunt zonder schuldgevoel taart blijven eten

Al je vriendinnen gaan op dieet en doen mee aan Dry January. Maar jij? Laat me niet lachen denk je. Nee, bij jou gaat de feeststemming gewoon lekker door. Hoppa, nog een taartje hier, cocktailtje daar en verjaardagsdinertje als afsluiter. Gezond eten komt wel weer in februari. Ofzo.

3. Je bent het lichtpuntje van je vriendinnen in deze koude maand

Je zou bijna denken dat jij familie bent van de kerstman. Jouw verjaardag zorgt er namelijk voor dat iedereen toch nog iets leuks heeft in januari: jouw epic verjaardagsfeestje. Ze mogen je dankbaar zijn. Of nou ja, je ouders moeten ze dankbaar zijn voor deze geweldige timing.

4. Er is overal fantastische sale in januari

Genoeg reden om jezelf te verwennen met de mooiste items van de sale. Je hebt namelijk het beste excuus om geld uit te geven: het is je verjaardag.

5. Meiden jarig in januari hebben een chiller karakter dan de rest

Dit wist je natuurlijk zelf al, maar de wetenschap heeft het bewezen. Onderzoeken wijzen uit dat mensen die geboren zijn in de wintermaanden minder snel geïrriteerd raken. Ook heb je minder kans op stemmingswisselingen. Tja, je bent nou eenmaal geboren in de winter dus je wist als baby niet anders dan dat dat de wereld was.

6. Jij bent kans op ijs en sneeuw als je jarig bent

Oké, helaas zit het niet echt mee met het schaatsen op natuurijs de afgelopen jaren maar jij maakt wel altijd kans. Sowieso dat jij een keer sneeuw hebt gehad op je verjaardag. Meid, Elza is jaloers op je.

7. Je bent goed in problemen oplossen

Uit underzoek gedaan in 2015 bleek dat mensen die in januari en februari geboren zijn veel creatiever zijn. Probleempje in het leven? Bij jou verdwijnen ze letterlijk als sneeuw voor de zon. Veel vriendinnen komen dan ook bij aankloppen met hun winterdepressie.

8. Je hebt meer kans om dokter te worden

Misschien wil je dit niet, maar wel cool om te zeggen op een feestje. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die geboren zijn in januari vaker dokter worden. En dit betekent simpelweg dat je slim, zorgzaam en goed tegen stress kunt.

9. Je bent gemaakt om beroemd te worden

Uit onderzoek gedaan door The Journal of Social Sciences blijkt dat mensen met het sterrenbeeld Waterman meer kans hebben om beroemd te worden. Moet je wel nét Waterman zijn en niet een Steenbokje.

10. Er zijn veel knappe mensen jarig in januari, duh

Bradley Cooper én Orlando Bloom zijn allebei jarig in januari?!?! Dat kan geen toeval zijn.

Meer over januari:

Reageer op artikel:
10 x waarom het juist geweldig is om in januari jarig te zijn
Sluiten