Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 1 mei 2017

Ha! Je bent al super gezond bezig zonder dat je het door hebt en dat zit zo

Al die uren in de sportschool en het letten op wat je eet en drinkt; het kost behoorlijk wat tijd en energie die je liever in andere activiteiten stopt zoals Netflix. Maar wist je dat je al super gezond bezig bent zonder dat je dit eigenlijk doorhebt? En dit is waarom.

Fiets jij dagelijks naar je werk in plaats van met de auto te gaan of met het openbaar vervoer? Dan ben jij super goed bezig. Britse onderzoekers beweren namelijk dat mensen die op de fiets naar hun werk gaan een kleinere kans hebben om op korte termijn kanker of hartziekten te krijgen. En dat terwijl je je gewoon haast naar je werk.

De cijfers liegen er niet om

Vijf jaar lang onderzochten de Britse wetenschappers 264.337 personen die vooraf een vragenlijst invulden. In de vijf jaar werden zij in de gaten gehouden en genoteerd wie er kanker kreeg, een hartaanval had of een andere ziekte kreeg.

Het viel op dat de mensen die fietsend naar het werk gingen tot wel 45 procent minder kans had op kanker en 46 procent op een hartziekte. Ook hebben de fietsers een 41 procent kleinere kans om jong te sterven.

Kilometers maken

Het is zelfs bewezen dat fietsers gezonder zijn dan wandelaars, aangezien je op de fiets een grotere afstand aflegt. Het wandelen is voor een kleiner stukje, dan waar jij jouw fiets voor nodig hebt en daarom maak je wel 40 kilometers meer.

Al met al kan je wat minder tijd stoppen in het tellen van calorieën en het uitbuiten in de sportschool. Ga toch fietsen. Het houdt je super gezond.

Hiermee kan je gezond snoepen: Groene gummy beren zijn nu het nieuwe gezonde sapje

Reageer op artikel:
Ha! Je bent al super gezond bezig zonder dat je het door hebt en dat zit zo
Sluiten