Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty 27 nov 2014

Je enige kans: zo stop je voor altijd met nagelbijten

Ben jij een nagelbijter? Goed voornemen om daar mee te stoppen. Het is verslavend, en het zit in je systeem. Zonder dat je het merkt heb je je nagel alweer tot zover mogelijk afgebeten. Psychologen zeggen dat het vaak door angst komt, of stress. Maar soms kun je het niet verklaren. Je doet het gewoon. Ben je echter wel jaloers op al je vriendinnen die mooie nagels hebben en kijk je hebberig naar de Pinterest plaatjes van de geweldigste manicures? Zo stop je het bijten voor eens en altijd:

Vieze feitjes

Goed om te weten, nagelbijten kan voor gezondheidsproblemen zorgen. We maken geen grapje. De hele dag zit jij met je handen aan deurknoppen, misschien reis je met de metro, je gaat naar openbare toiletten en ga zo maar door. Je hebt continu bacteriën aan je handen. Op zich kan dat geen kwaad maar wel als jij ze in je mond stopt. Ook goed om te weten: door het vele bijten kunnen je tanden scheef gaan staan. Ziek worden én scheve tanden hebben kan het bijten niet waard zijn toch?

Neem acryl nagels

Acryl nagels zijn geen euroknaller bij de McDonalds en op het moment dat je ze neemt heb je er een investering voor gedaan. Dan wil je ze er liever niet afbijten toch? Plus het geeft je meteen een voorproefje hoe het zou zijn als je eigen nagels zo lang zijn. En geloof ons, dat wil je écht.

Verzamel Pinterest plaatjes

Ga op zoek naar de mooiste nailart Pinterest plaatjes. Sla ze op in een aparte map op je laptop. Als je ook maar het idee hebt dat je wil gaan bijten, open de map en kijk ernaar. De plaatjes zullen zo jaloersmakend zijn dat je meer motivatie zal hebben om niet op je nagels te bijten. Sla ze ook op je telefoon op, je hebt natuurlijk niet altijd je laptop bij de hand.

Één voor één

Het klinkt misschien gek maar wat erg goed helpt is om een verboden nagel aan te wijzen die je niet mag bijten. Iedere week kies je weer een extra verboden nagel zodat je na tien weken geen nagel meer over hebt waar je niet op mag bijten. Begin bijvoorbeeld bij je linkerduim, de week erop kies je je rechterduim en ga zo maar door. Zo kun je langzaam ‘afkicken’.

Nagellak met een vies smaakje

Er bestaat nagellak die ontzettend vies smaakt als je er op bijt. Gewone nagellak zal je niet van het bijten afhelpen. Maar nagellak mét een vieze smaak zal je kokhals neigingen geven, iedere keer als je een nagel in je mond steekt. Hopelijk helpt dat om het nagelbijten te stoppen.

Neem een dure manicure

Als je een dure manicure neemt waar je iets anders voor moet laten (een lippenstift van Chanel bijvoorbeeld) dan haal je het wel uit je hoofd om je manicure in één dag te verpesten. Sterker nog, je zou kwaad worden op jezelf als je die euro’s er letterlijk afbijt. Zonde van het geld.

Volg deze tips op. Geef het een kans. Als je eenmaal je prachtige nagels hebt gezien die je zelf hebt laten groeien raak je je nagels nooit meer aan.

Reageer op artikel:
Je enige kans: zo stop je voor altijd met nagelbijten
Sluiten