Wil je mooi oud worden? Begin nu met het scheren van je gezicht als vrouw

De echte reden dat mannen mooier oud worden? Ze scheren hun gezicht. En het klinkt gek, maar het zou voor ons vrouwen ook kunnen werken.

Er zullen niet veel vrouwen zijn die het scheren van hun gezicht een aantrekkelijk idee vinden. We zijn opgevoed met het idee dat wanneer je je scheert de haren donkerder en stugger terugkomen. En het laatste wat je wil is dat je schattige donshaartjes op je gezicht veranderen in stugge baardharen. Maar gelukkig is dat een mythe. Dermatologen onderschrijven het idee dat het scheren van je gezicht goed voor je is. Het verbetert je teint, is je huid wordt gladder waardoor make-up makkelijker aan te brengen en producten worden beter opgenomen.

Scheren is exfoliëren

Met het scheren van je gezicht haal je niet alleen de haartjes weg maar verwijder je ook de dode huidcellen. Je kunt het dus zien als een milde vorm van een microdermabrasie. Dit helpt de productie van collageen te stimuleren, wat weer zorgt voor de vermindering van rimpeltjes. Mannen exfoliëren dus jarenlang, meerdere keren per week, tweederde van hun gezicht. Geen wonder dat ze minder rimpels hebben dan wij tegen de tijd dat ze 40 zijn.

Andere manieren

Er zitten ook wel nadelen aan het scheren. Je krijgt bijvoorbeeld hoe dan ook stoppels. Vaak scheren is dus het advies, maar dit kan je huid wel wat droger maken. Ook moet je opletten voor ingegroeide haren, wondjes en irritaties.

Niets voor jou?

De positieve effecten van het scheren van je gezichtshuid kun je ook op andere manieren bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld een gezichtsborstel voor het reinigen gebruiken, of een dermaroller voor thuis gebruiken. Wanneer je nog niet overtuigd bent en het vooral niet vrouwelijk vindt om te doen, bedenk dan dat Elizabeth Tayler, Marilyn Monroe en Cleopatra je al voorgingen met deze beautytip.

Reageer op artikel:
Wil je mooi oud worden? Begin nu met het scheren van je gezicht als vrouw
Sluiten