Je haar minder vaak wassen? Wij hebben dé tips voor je

Het lijkt steeds meer een wedstrijdje te worden wie het langst kan zonder het wassen van de haren. Je shampoo minder vaak gebruiken is inderdaad goed voor je haar, maar hoe zorg je ervoor dat je niet met vies vet haar rond loopt?

Het begint natuurlijk allereerst met het minder vaak gebruiken van je shampoo. Hoe lekker schoon en fris je haar ook wordt van shampoo, het zorgt er wel voor dat de natuurlijke oliën in je haren verwijderd worden. Maar gelukkig zijn er nog genoeg alternatieven voor shampoo, zodat jij je haar minder vaak hoeft te wassen én toch schoon haar hebt:

Als je dun, fijn haar hebt

Dames met fijn haar willen vooral schone haren zonder dat deze zwaar worden van producten. Je haren wassen met een bakpoeder mix of appelciderazijn zijn de perfecte alternatieven voor shampoo. Bakpoeder maakt je haar schoon, verwijdert dode huidcellen en vuil zonder dat je je haren ontdoet van natuurlijk oliën. Neem een kopje water en voeg daarbij twee eetlepels bakpoeder aan toe. Was met deze mix vervolgens je haar. Een andere goede optie is je haar spoelen met appelciderazijn. De hoeveelheid appelciderazijn is hetzelfde als die van de bakpoeder techniek. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om eerst je haar te wassen met het bakpoeder en het daarna te spoelen met het appelciderazijn.

Als je dik, krullerig of pluizig haar hebt

Dan is een cleansing conditioner een heerlijk alternatief. De formules in zulke conditioners verzorgen jouw haar en houden het ook nog goed gemoisturized. Ook is de formule mild en zacht waardoor je geen last hebt van pluizig of droog haar. Door de zachtere formule is een cleansing conditioner anders dan een gewone conditioner. Cleansing conditioners zorgen ervoor dat de olie van de hoofdhuid onder controle blijft, niet dat het juist extra olie veroorzaakt.

Als je nat haar hebt

Na het wassen met het bakpoeder of de cleansing conditioner, kun je het beste rustig aan doen met verzorgingsproducten. Ontwijk producten met alcohol en siliconen aangezien deze juist voor vet haar kunnen zorgen. Kies in plaats hiervan voor lichte formules en breng deze zo dicht mogelijk op je hoofdhuid aan. Zo voelt je haar langer fris en ziet het er ook langer schoner uit.

Als je haar droog is

Heel moeilijk, maar blijf zoveel mogelijk met je handen uit je haar. Er zitten namelijk veel vette oliën op je vingers die je gemakkelijk op je haar verspreid. Probeer je haar zo min mogelijk aan te raken en borstel het ook zo weinig mogelijk. Borstel je haar alleen als het nodig is en kies hierbij dan voor een borstel met natuurlijke haren. Deze verdelen de natuurlijk oliën van jouw haar beter zonder dat het er vet uitziet.

Wanneer de dagen voorbij gaan

Hoe meer dagen verstrijken zonder je haar te wassen, hoe vetter het zal worden. Dag een is je haar nog heerlijk schoon, dag twee zal waarschijnlijk net zo zijn als dag een. Alleen als je fijn haar hebt, kun je nu wel een klein beetje droogshampoo gebruiken. Op dag drie merk je dat je haar al wat vetter is, kies er daarom voor om het in een messy bun te dragen of in een losse vlecht. Toupeer je haar lichtjes bij de wortels, zo zie je minder dat het vet is. Dag vier is eigenlijk een herhaling van dag drie, je kan ook kiezen voor een staart of een laag knotje in je nek. Dag vijf is voor dames met fijn haar wasdag en anderen komen makkelijk weg met een hoedje of een slicked back look. De volgende dag is het dan eindelijk wasdag voor dames met dik, krullig of pluizig haar.

Je backup plan

Rond de dagen waarop je haar vetter is, zijn creatieve oplossingen van harte welkom. Spoelen en de halve wasbeurt zijn twee goede opties. Als je merkt dat je haar vet geworden is en je wilt het nog volhouden om het niet te wassen, spoel je alleen simpel je haar uit onder de douche. Het water zorgt ervoor dat vuil en overtollige oliën verdwijnen zonder dat er ook maar shampoo aan te pas komt. Maar wanneer je haar er verder perfect uitziet en alleen je wortels er vettig uitzien, kies dan voor de halve wasbeurt. Zet je haar vast in een laag knotje in je nek en was alleen je haarlijn en wortels waar het het meest vettig is. Een handige tip hierbij is om je haar wat je niet nat wilt laten worden, in een douchemuts te beveiligen. Zo heb je toch schoon haar en tegelijkertijd dat second-day-hair waar we allemaal zo dol op zijn.

Reageer op artikel:
Je haar minder vaak wassen? Wij hebben dé tips voor je
Sluiten