Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 17 apr 2017

Bewezen: Je hebt een ‘type man’ misschien zelfs zonder dat je het weet

Misschien lijken jouw exen totáál niet op elkaar, of verschilt jouw huidige lover wel 180 graden met jouw vorige liefde, maar uit onderzoek blijkt dat jij tóch altijd op een soort gelijke types valt. En dit wordt simpelweg veroorzaakt door jouw leefomgeving waarin je verkeert.

Alhoewel je misschien echt denkt dit keer een ander type te hebben gekozen na de flater van de vorige keer, kan dit nog wel eens minder waar zijn dan je denkt. Uit een onderzoek van de universiteit van California is namelijk gebleken dat de mensen waarmee je date vaak dezelfde persoonlijke en uiterlijke kenmerken hebben.

Home sweet home

Dit komt onder andere doordat we vaak neigen om iemand te kiezen met dezelfde intelligentie, religieuze achtergrond, opvoeding of opleiding. Daarnaast speelt de plaats waarin we opgroeien of later gaan wonen een enorme rol. Het is niet zo dat je deze personen dan actief opzoekt, maar je komt ze simpelweg gewoon het vaakst tegen.

Liefde is om de hoek

Niet zo gek ook, want ze wonen bij jou in de buurt. Daarom is het ook logisch dat we op een bepaald type vallen. Dit type hoeft daarom niet per definitie iemand te zijn die je wederhelft weerspiegelt, maar juist een weerspiegeling van waar je woont en leeft, aldus Paul Eastwick, professor psychologie die mee heeft geholpen aan het onderzoek van de universiteit van California.

Dit bewijst dat de liefde dichterbij is dan je denkt, namelijk om de hoek. Of althans, in jouw eigen omgeving. Hou je ogen goed open. Hij kan ieder moment langs komen.

Dit wil je ook lezen bij over het vinden van de ware: Je ware liefde vinden? Dit zijn de 2 factoren die álles bepalen

Reageer op artikel:
Bewezen: Je hebt een ‘type man’ misschien zelfs zonder dat je het weet
Sluiten