Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 15 juni 2017

Je kunt fit worden door alleen maar te dénken aan sport

Ieder jaar droom je weer van een killerbody als de zomer er aan komt. Maar ja, als je uiteindelijk moet kiezen tussen zweten in de sportschool of op een terrasje zitten, kies je toch vaak voor het laatste. Kon je maar fit worden zonder te sporten. Nou, dat kan dus. Uit onderzoek blijkt dat alleen al dénken aan sporten helpt.

Voor alle a-sportieve mensen: je droom is zojuist uitgekomen. Je hoeft niet meer te sporten om fit te worden, je kunt ook gewoon met je billen op de bank liggen terwijl je denkt aan een workout.

Ja, bizar maar waar. Volgens doctor Michael Mosley en zijn team van onderzoekers is er een techniek, genaamd mental imagery of motor imagera – waardoor je brein denkt dat je echt aan het sporten bent.

Van denken aan sporten word je al fit

De test werd uitgevoerd met zeven vrijwilligers, waaronder een aantal mensen die vanwege gezondheidsredenen niet kan sporten. Voorafgaand aan de test werd gemeten hoe sterk de proefpersonen waren in hun kuiten.

Vervolgens deden de respondenten een maand lang ‘mentale sportoefeningen’ voor hun kuiten. Na die periode werd opnieuw gemeten hoe sterk de proefpersonen waren in hun kuiten.

Het resultaat? De proefpersonen presteerden een stuk beter op de test, ook al waren hun spieren niet gegroeid. Het verbeterde resultaat kwam puur doordat de mensen dachten dat ze sterker waren. Waaruit je kunt concluderen dat je veel sterker bent dan je zelf denkt. En dat denken aan sport je ook al een fitgirl maakt.

Daarom: je bent fantastisch. Je bent zoveel fitter dan je al denkt. En als je denkt aan sporten, wordt je nóg fitter. Denk daar maar aan als je straks op het terras zit.

Hier word je ook vrolijk van: Halleluja! Bier kan je helpen afvallen

Reageer op artikel:
Je kunt fit worden door alleen maar te dénken aan sport
Sluiten