BREAKING! Je kunt je binnenkort laten inenten tegen puistjes en dat gaat je leven veranderen

Lang leve de wetenschap. Onderzoekers hebben de doorbraak van de eeuw gedaan. Er komt een vaccin tegen acne. En dat betekent: nooit meer puistjes, littekens en ander ongein. Jouw huid gaat er stralend en flawless uitzien.

Als je last van heftige puisjes aanvallen, dan heb je vast letterlijk álles geprobeerd. Van behandelingen bij de schoonheidsspecialist, tot een zware anticonceptiepil en misschien zelfs lasertherapie. Maar toch blijven die krengen de kop op steken.

Maar vergeet je drama met puistjes en behandelingen. Want hier gaat allemaal verandering in komen in de toekomt. Volgens Allure.com komt er namelijk een vaccin tegen acne, wat betekent dat een simpel prikje je zou kunnen ‘beschermen’ tegen je onrustige huid voor de rest van je leven.

Huh?! Een acne vaccinatie?!

Volgens een team van onderzoekers aan de University of California San Diego zit een inenting tegen acne er aan te komen. Wetenschapper Eric C. Huang legt uit hoe dat zit.

’Acne wordt voor een deel veroorzaakt door de bacterie P. Acnes. En die blijft je hele leven bij je. Tot nu toe konden we nog geen vaccin ontwikkelen, omdat die bacterie soms juist goede dingen voor je doet. Maar we hebben een manier gevonden om het toch te ontwikkelen. Als je acne hebt, maakt je lichaam namelijk een eiwit aan tegen deze bacterie en daar lag de sleutel tot het vaccin.’

De inenting is nu nog in de testfase. En vanwege gezondheidsregelgeving gaat dat nog twee jaar duren. Nog even doorbijten dus, maar dan komt er wel iets wat je hele leven gaat veranderen.

Misschien wil je dit ook lezen: Droom je over zwoele lippen? Dit wil je weten over lipfillers

allure

Reageer op artikel:
BREAKING! Je kunt je binnenkort laten inenten tegen puistjes en dat gaat je leven veranderen
Sluiten