Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 14 september 2017

Je kunt morgen taart eten van je favoriete YouTube-ster voor het goede doel

Als jij het heerlijk vindt om vloggers te kijken, dan hebben we goed nieuws voor je. Je favoriete Youtube-sterren gaan namelijk taarten bakken en jíj kunt die eten.

Altijd al een taart willen eten van JayJay?

Het zal niemand ontgaan zijn dat het eiland Sint Maarten begin van de maand getroffen werd door orkaan Irma. Om de inwoners zoveel mogelijk te helpen, vindt komende vrijdag een nationale actiedag plaats om geld in te zamelen. Zo gaan verschillende YouTube-sterren taarten bakken en verkopen. De opbrengst gaat naar Giro 5125.

De actie heet #TaartenVoorSintMaarten en is een initiatief van enkele YouTube-sterren. Onder meer JayJay Boske, Kaj Gorgels, Kaj van der Ree, Holly Mae Brood, Bobbie Bodt, Thomas Cox, Nesim Najih en Qucee, Niels Oosthoek, Sheling Kampkes, Nino Wilkes, Renee van der Schoot en de mannen van Gewoon Doen gaan in de keuken aan de slag.

Nationale actiedag

Vrijdag komen de sterren bij elkaar in het Nederlandse Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Iedereen is welkom om daar vanaf 18.00 uur een stukje taart te eten van een bekende YouTube’er.

Later op de avond is een live-uitzending van de actie te zien bij NPO 1 en op vrijdag 15 september is een livestream te zien op verschillende social media-kanalen en op het YouTube-kanaal van Concentratenl.

Zelf bakken

De Youtube-sterren roepen jongeren in Nederland op om zelf ook taarten te gaan bakken en te verkopen. Taartenbakkers kunnen een foto van hun taart op social media plaatsen en daarbij #TaartenVoorSintMaarten plaatsen. Gevraagd wordt om de opbrengst natuurlijk te doneren aan Giro 5125.

Inspiratie nodig voor een eigen taart? Bekijk dan dit artikel eens: Let’s celebrate! Met deze taarten voor singles vier jij hoe leuk het is om vrijgezel te zijn

Reageer op artikel:
Je kunt morgen taart eten van je favoriete YouTube-ster voor het goede doel
Sluiten