Je kussen is niet altijd je beste vriend maar hiermee wordt ‘ie dat wel

Ach, wat kan het heerlijk zijn om na een lange dag in je warme bedje te kruipen. De dekens voelen heerlijk zacht en je kussen al helemaal. Maar je kussen veroorzaakt dingen die niet helemaal goed voor je zijn. Nee, toch!?

Beestjes noemen jouw kussen thuis

Je wilt er misschien niet aan denken, maar er zijn kleine beestjes die zich héél erg graag nestelen in je kussen. Ze zijn niet te zien, maar het is toch wel een naar gevoel dat ze er toch zijn. Je kussen is dé warme plek, waar jij avonden lang heerlijk ligt, logisch dat de beestjes dit ook vinden.

Probeer daarom het verschonen van je bed niet te lang uit te stellen. Was je bed op negentig graden en je bent er weer helemaal klaar voor. Naast het feit dat ‘de beestjes’ je bed verlaten, is het állerlekkerste toch wel een schoon bed.

Je kussen zorgt voor rimpels

Yup, hoe vaak word je wel niet wakker met ontzettende groeven van je kussen in je gezicht? Vaak. Je kussen schuurt gedurende de nacht tegen je huid aan en dit kan op latere leeftijd toch wel wat rimpeltjes veroorzaken.

Joshua Zeigner, directeur cosmetisch onderzoek aan het Mt.Sinai Ziekenhuis geeft daarom aan dat het voor de huid beter is om op de rug te slapen. Verstop je niet meer elke nacht in je kussen, maar ga rustig op je rug liggen en wen hier aan. Het zal je huid goed doen. Je kunt ook kiezen voor een satijnen hoes.

Acné

Mensen zeggen dat je telefoon vol bacteriën zit, die ervoor zorgen dat je huid wordt gemengd met olie make-up en viezigheid. Maar je kussen is ook een bron van bacteriën. Zorg daarom dat je áltijd met een schoon gezicht op je kussen gaat liggen.

Het is uiterst belangrijk dat de viezigheid van je gezicht te wassen en dit niet mee te nemen naar je naar bed. Was je gezicht grondig en scrub zo af en toe op de dode huidcellen te verwijderen. Zo blijven deze ook niet in je kussen hangen. Maar probeer ook je kussensloop zo vaak mogelijk te verschonen als je kunt.

We blijven áltijd van ons kussen houden. Hij blijft het állerbelangrijkste in je slaapkamer, dus je zult hem nooit verbannen. Maar neem deze tips wél serieus en blijf op deze manier optimaal van je kussen genieten. Slaap lekker.

LEES OOK: Deze 7 dromerige dingen heeft iedere slaapkamer nodig

Reageer op artikel:
Je kussen is niet altijd je beste vriend maar hiermee wordt ‘ie dat wel
Sluiten