Je make-up aan laten brengen door een robot. Zou jij het doen?

Na een aantal jaar ontwikkel je een eigen make-up routine, die je zelfs slapend nog zou kunnen doen. Maar hoe fijn zou het zijn als je het opmaken zou kunnen automatiseren?

Het is helemaal niet zo’n gek idee, we leven tenslotte in het digitale tijdperk. Eten bestellen we met een paar klikken op de laptop en de deur doe je op slot met je telefoon. Is een make-up robot de nieuwe stap in automatisering?

Automatiseren van het make-uppen

Studenten Maya Pindeus and Johanna Pichlbauer van de Universiteit voor Toegepaste kunst in Wenen hebben het aanbrengen van make-up geautomatiseerd, maar het filmpje ervan zal je alleen maar meer overtuigen van het feit dat handmatig je make-up aanbrengen toch echt het beste is.

Beautification at Saint Etienne Design Biennale 2015 from Johanna Pichlbauer on Vimeo.

Inspiratie

Het punt is dat robots (nog) niet kunnen werken op verschillende gezichten, maar alleen geprogrammeerd kunnen worden om te werken volgens een bepaalde norm. Maar we kunnen ons hier wel door laten inspireren.

Want als robots al volgens een bepaalde norm make-up aan kunnen brengen, waarom houden wij dan ook zo vast aan onze routine? Veel leuker zou het zijn om te breken met je eigen beauty routine en je creativiteit weer eens los te laten op je make-up. Want dat kunnen wij stukken beter dan een robot.

Reageer op artikel:
Je make-up aan laten brengen door een robot. Zou jij het doen?
Sluiten