Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 6 nov 2016

Je moeder is je beste vriendin ooit, zegt de wetenschap

Je moeder en jij. Als er iets is in je leven, is zij altijd de persoon waar je naar toe gaat. Ze luistert zonder morren en ze houdt van je no matter what. Ze is als je beste vriendin, nee, ze ís je beste vriendin.

Onderzoekers zijn tot de conclusie gekomen dat moeders en dochters een onwijs sterke band hebben. Het is niet alleen zo dat je langzaam in je moeder verandert, het is ook zo dat je moeder en jij besties zijn.

Mama I love you

Volgens de onderzoekers begrijpen moeders en dochters elkaar beter dan wie dan ook. Dat komt omdat de delen van hun hersenen die emoties reguleren op elkaar lijken.

Onderzoekers keken ook naar de vader, maar de gelijkenis tussen moeders en dochters was veel sterker dan de gelijkenis moeder-zoon, vader-dochter en vader-zoon. In totaal keken de onderzoekers naar MRI-scans van 35 gezonde families.

De band met je moeder is specialer dan de band met wie dan ook. Ze heeft je op de wereld gezet, groot gebracht, zal er altijd voor je zijn en is degene die echt onvoorwaardelijk van je houdt. En dat niemand je ooit af.

Lees ook: Ik schreef een emotionele brief aan mijn moeder die borstkanker heeft

Reageer op artikel:
Je moeder is je beste vriendin ooit, zegt de wetenschap
Sluiten