Lianne Görtz
Lianne Görtz Life 12 november 2017

Bij deze 12 situaties wil je het liefst gewoon meteen je moeder opbellen

Onze moeders zijn de grootste heldinnen in de wereld. Ze zijn er altijd als we ze nodig hebben en daar zijn we ze maar wat dankbaar voor. En ook als je niet meer thuis woont staat ze altijd voor je klaar. Misschien niet in levende lijve, maar zeker wel via de telefoon.

Er zijn altijd wel leuke of mindere momenten die je het liefst tegen je moeder vertelt. Maar misschien ben je niet altijd in de gelegenheid om het haar meteen in real life te vertellen. Dan maar je moeder opbellen, zoals op deze 12 momenten.

1. Als je ziek bent

Toen je thuis woonde en je ziek was, zorgde je moeder er altijd voor je. Nu je niet meer thuis woont gaat dat helaas niet op. Dan maar even een fijn telefoontje plegen over hoe erg je haar bij je wil hebben.

2. Als je te horen hebt gekregen dat je aangenomen bent

Je hebt net een heel belangrijke sollicitatie gehad en je hebt meteen te horen gekregen dat je aangenomen bent. Of de dag erna. Je kan je geluk niet op en wil het het liefst van de daken schreeuwen. En je moeder bellen om het te laten weten.

3. Als je niet weet of je die ene twee truitjes wel bij elkaar kunt wassen

Ja, ze zijn allebei wel een beetje licht van kleur, maar ja, straks verkleurt de hele boel. Toch maar voor de zekerheid je moeder bellen, want zij weet gewoon alles.

4. Of als er een dikke vlek op je broek zit

En hetzelfde voor een dikke vlek in je lievelingskledingstuk. Is het de bedoeling dat je er eerst iets opsmeert voordat je het in de was gooit of komt alles wel goed in de was? Je moeder weet het.

5. Als je ziet dat ze per ongeluk iets heel raars op Facebook heeft gezet

We weten dat onze ouders geen helden zijn op het gebied van technologie. En soms snappen ze ook niet precies hoe Facebook werkt. ‘Uh mam, je hebt nu dat berichtje niet persoonlijk naar iemand gestuurd maar op je tijdlijn gezet.’

6. Als je niet weet hoe je de bank schoonmaakt

Of andere dingen in huis waarvan je niet weet hoe je het schoonmaakt. Straks gaat de bekleding van de bank eraan als je het verkeerd doet of krijg je rare strepen op de spiegel.

7. Als je in geldnood zit

Geef maar toe, jij hebt vast ook wel eens aan de kassa gestaan dat je geld nodig had. Misschien wel in een kledingwinkel, op het vliegveld of op vakantie. ‘Mam, ik heb NU geld nodig.’

8. Als je dat lekkere recept van haar zelf wil uitproberen

Je kunt zelf wel wat proberen, maar diep van binnen weet je dat het altijd anders gaat smaken. Want je moeder maakt het altijd het aller-, allerlekkerste.

9. Als je hoort dat er iets gebeurd is binnen je gezin

Waarom wenst iedereen je zusje ineens beterschap in de groepsapp? Je moeder weet alles en zal er nu ook wel bij zijn

10. Als je een oude bekende ziet van je moeder

Eentje die ze sowieso al heel erg lang niet meer heeft gezien. Iemand waar ze je honderd verhalen over verteld heeft. Als je zo iemand tegenkomt wil je het haar natuurlijk meteen vertellen.

11. Als kleren kapot zijn en je wilt ze maken

Als er een knoop van je jas afgevallen is of als er een scheur in je broek zit. Wat doe je dan? Je moeder bellen en fixen die hap. Zo ziet het er allemaal weer picobello uit.

12. Als je gewoon even wil weten hoe het met haar gaat

Maar soms, ook als er niks aan de hand is, wil je gewoon even vragen hoe het met haar gaat. Alleen al haar vertrouwde stem horen kan je dag al helemaal goed maken.

Wanneer bel jij je moeder ook meteen op?

Dit vind je vast ook interessant: Bewezen: De intelligentie van een kind wordt bepaald door de moeder

Reageer op artikel:
Bij deze 12 situaties wil je het liefst gewoon meteen je moeder opbellen
Sluiten