Je nagels laten doen in een salon? Dat is na deze tips niet meer nodig

Hoe doen ze het toch zo mooi in die salons? Natuurlijk, ze oefenen en oefenen iedere dag weer op andere nagels, maar wij willen het nu ook gewoon wel eens thuis zo kunnen. Hoe? We leggen het je stap voor stap uit:

Stap 1:

Vijl je nagels netjes in de vorm die jij mooi vindt en verwijder alle restjes aan oude nagellak. Je kunt je nagels beiden kanten opvijlen als je maar een vijl gebruikt van goede kwaliteit. Goodkoop dingetje? Vijl dan je nagel één kant op om verdere haakjes te voorkomen.

Stap 2:

Buffing‘ is goed voor je nagels. Het is een vorm van heel oppervlakkig vijlen. Met een speciale bufftool kun je je nagels zo prachtig aan het glimmen maken en je nagellak blijft er ook nog eens langer van zitten. Te vaak gebruik maken van deze tool beschadigt je nagels, dus vind de juiste balans. Het is verleidelijk om ruwe randjes weg te vijlen, maar uiteindelijk zorgt het voor een dunnere en zwakkere nagel. Netjes knippen dus. En wat je ook doet, niét je nagelriemen knippen. Dit mag met hoge uitzondering door een professional worden bijgeknipt.

Stap 3:

Zorg dat alle olie op je nagels is verdwenen. Zo blijft je nagellak namelijk beter zitten. Gebruik een watje met een beetje nagellakremover om te zorgen dat je nagels helemaal schoon zijn voordat je begint met lakken. Duw je nagelriemen terug en je bent klaar om te beginnen.

Stap 4:

Als je een basecoat gebruikt, breng die dan na dit schoonmaakritueel aan. Dit voorkomt dat je nagels verkleuren en het zorgt ook dat je nagellak langer blijft zitten.

Stap 5:

Probeer je nagel in drie ‘strijken’ te lakken. De eerste precies in het midden, de andere spreken voor zich. Het mooiste is wanneer je probeert je nagelriemen niet aan te raken met je kwastje.

Stap 6:

Om een smeerboel te voorkomen kun je het beste eerst beginnen met je pink en de kant opwerken van je duim. Anders riskeer je toch snel dat je met je mouw over een vers gelakte nagel gaat.

Stap 7:

Wanneer je je eerste laagje hebt aangebracht, kun je na een minuutje door met de tweede laag. Het is niet nodig te wachten tot de eerste laag helemaal droog is (gaat een boel tijd besparen..).

Stap 8:

Dip een wattenstaafje in je nagellakremover en zorg dat de randjes er netjes uitzien. Verwijder alle onnodige nagellak die buiten de nagel is komen te zitten.

Stap 9:

Tijd voor de topcoat. Probeer met dit kwastje bijna als een veertje over je nagels te strijken. Zo verschuift de kleur eronder niet ineens mee. Zorg ook dat je netjes tot het einde van de nagel lakt zodat de randjes minder snel beschadigen.

Stap 10:

Dip je nagels in een ijsbadje of neem het geduld om ze vanzelf te laten drogen. Voilá! In een handomdraai prachtige nagels.

Reageer op artikel:
Je nagels laten doen in een salon? Dat is na deze tips niet meer nodig
Sluiten