Je wenkbrauwen bleken, is het nu wel of niet geschikt voor jou?

Je altijd al eens afgevraagd of de gebleekte wenkbrauw iets voor jou is? Dan komen de volgende tips je vast goed van pas:

1. Zal ik mijn wenkbrauwen bleken?

Hou je van verandering of moet je huilen wanneer de kapper één centimeter teveel van je haar afknipt? Misschien iets om mee te nemen in je beslissing. En hoewel gebleekte wenkbrauwen logischer lijken bij blondines, is het ook hot hot hot bij donkere en getinte dames. Echter gaat het niet alleen om kleur. Wat doet het verder met je gezicht? De één heeft namelijk meer baat bij een donkerdere wenkbrauw dan een lichtere. Experimenteer eens met lichtere kleuren wenkbrauwpoeder of laat je eens advies geven door een schoonheidsspecialiste.

2. Hoe licht zal ik gaan?

Als je niet helemaal zeker bent van je zaak maar het toch eens wil proberen is één tot twee tinten lichter het beste om mee te beginnen. Zeker bij meiden met donkere wenkbrauwen kan het verschil tussen een zwarte en een bruine wenkbrauw al verbluffend zijn. Gelukkig kun je altijd weer makkelijk bijkleuren met wenkbrauwpotloden en poeders.

3. Hoe bleek ik mijn wenkbrauwen?

Alsjebliéft, laat het de eerste keer doen door een pro. Zij kan je ook meteen advies geven over de kleur. Daarna kun je prima zelf een keertje aan de haal gaan met een kit van de drogist. Wel is het belangrijk om erg nauwkeurig op te volgen wat de instructies aangeven en wees ook bereid een aantal keer de handeling te moeten herhalen voor het gewenste effect. Liever nog steeds iets te donker dan veel te licht.

Reageer op artikel:
Je wenkbrauwen bleken, is het nu wel of niet geschikt voor jou?
Sluiten