Jeffree Star onthult wat het écht kost om je favoriete oogschaduw palette te maken

YouTuber Shane Dawson volgt voor zijn nieuwe serie beautyguru Jeffree Star op de voet. De aflevering ‘The Secrets of the Beauty World’ is al helemaal interessant om te zien. Niet alleen krijg je een kijkje achter de schermen hoe een complete collectie tot stand komt, maar ook hoeveel het bijvoorbeeld kost om een oogschaduw palette te maken.

Want is een oogschaduw palette nu écht beter als het van een high end merk is? En wat is het verschil tussen de kosten van zo’n palette en de adviesprijs in de winkel? Jeffree Star zet de beauty industrie met zijn uitspraken compleet op z’n kop.

Jeffree Star over de kosten en winst van een oogschaduw palette

Jeffree Star staat er in zijn wereld om bekend dat hij geen vrienden maakt met zijn recht door zee-uitspraken. Dat doet hij nu ook niet met deze video, want er gaat veel geld om in de beautywereld. De winst op één palette ligt bij sommige merken met 700% torenhoog en Jeffree is hier om je te vertellen hoe het zit.

Shane gaat in samenwerking met Jeffree Star Cosmetics een eigen collectie lanceren. Hoog tijd om dé brandende vraag van iedere beauty liefhebber te stellen: “Hoeveel kost het om het te maken? Hoeveel reken je? Hoeveel krijg jij en hoeveel krijg ik?”

jeffree star cosmetics blood sugar
Jeffree Star Cosmetics

Miljoenen verdienen in één dag

Houd je vast, want Jeffree kan met zijn succesvolle lanceringen wel miljoenen in één dag verdienen. Zo kreeg hij om en nabij de 20 miljoen dollar op zijn rekening bijgeschreven dankzij de verkoop van het Blood Sugar palette. Om in zijn woorden te blijven: we zijn shook.

De prijs van goederen

Dit is nóóit eerder naar buiten gekomen, maar Shane besloot om de prijs van goederen (cost of goods) te bespreken op camera. “Ieder merk zal shook zijn, want mijn kwaliteit en prijs van goederen is veel duurder. Maar je schrikt als je kijkt naar merken in Sephora. Hun kosten zijn laag en ze vragen een exorbitant bedrag (voor hun producten)”, aldus Jeffree. “Het is bizar.”

De producten van Jeffree worden gemaakt in Californië wat in dit geval betekent dat het duurder is om te maken. Maar er zijn genoeg merken die uitwijken naar China, waardoor de productiekosten lager liggen. Dat ligt ook aan het feit dat ze andere ingrediënten gebruiken en andere verpakkingen. “Het is een andere ervaring”, zegt Jeffree.

Een voorbeeld

Shane en Jeffree gebruiken Kylie Cosmetics als voorbeeld. Een Jeffree Star Cosmetics oogschaduw palette kost inclusief álle kosten ongeveer $20 om te maken. De verkoopprijs is $52. Maar een Kylie palette kost ongeveer $3 tot $6 om te maken, terwijl het verkocht wordt voor $44 tot $65.

Een werknemer van Jeffree vertelt dat de JSC palettes eigenlijk voor $80 verkocht moeten worden als je het vergelijkt met concurrenten en de kosten die ze maken. Wow. Jeffree: “Dit is kunst voor mij, ik doe het niet voor het geld.” Sterker nog, Jeffree beweert dat er merken zijn die een hogere winst hebben dan hij, maar minder verkopen. Puur omdat die merken dus zo 700% winst pakken op één palette.

Er wordt nog zoveel meer gezegd, maar daarvoor raden we je aan om de video van Shane te bekijken. Heb je een uur de tijd? Klik dan op play:

The Secrets of the Beauty World

Click Here to Watch Episode 1 https://www.youtube.com/watch?v=JWukx3HGBKI Subscribe to Jeffree Star https://www.youtube.com/user/jeffreestar Follow Andrew Siwicki https://www.instagram.com/andrewsiwicki/?hl=en Subscribe to Ryland https://www.youtube.com/channel/UC0CG8Kj2DqFc9bJld0hJKBA Subscribe to Morgan https://www.youtube.com/channel/UCSfLUmBHOLoL0uHcxhRCwFw Show love to Nikkie Tutorials https://www.youtube.com/user/NikkieTutorials Music Featured Andrew Applepie https://andrewapplepie.com/#home “l u v t e a” by Autumn Keys Instagram: @autumnkeys YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCdL_j7bpFqpptvJBN3e1e_w Spotify: https://open.spotify.com/artist/1S7PwtEKL0mdNtfgGJtINy?si=c3znorFUQ0aolieVVWdnsA Time of the Season – Ben Taylor Band “Time of the Season” Written by Rod Argent Performed by Ben Taylor Courtesy of Iris Records Published by Verulam Music Co.

Meer over make-up:

Reageer op artikel:
Jeffree Star onthult wat het écht kost om je favoriete oogschaduw palette te maken
Sluiten