Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 18 dec 2017

Jennifer’s baan is het voorkomen van aanslagen, nu vertelt ze haar verhaal

Je hebt ze waarschijnlijk wel eens zien staan op straat of op Schiphol, mensen van de Koninklijke Marechaussee die gebouwen en mensen beveiligen. Jennifer is zo'n powervrouw die aanslagen voorkomt, ze is namelijk High Risk Beveiliger. En vandaag vertelt ze haar verhaal.

Als High Risk Beveiliger bij de Marechaussee bewaakt en beveiligt Jennifer plekken in Nederland met een verhoogde dreiging op aanslagen. Dat is een baan die ongelooflijk spannend is. Maar volgens Jennifer is het ook een fantastisch beroep voor een powervrouw.

‘Ik merk dat mensen anders naar me kijken als ik mijn tenue aan heb’

Is zo’n baan niet heftig voor een vrouw? Volgens Jennifer valt dat wel mee. Wel zegt ze: ‘Als vrouw moet je net iets meer geven, meer op je strepen staan. Maar het is vooral logisch nadenken. Zo voorkom je dat mensen over je heenlopen.’

Powervrouw Jennifer is High Risk Beveiliger en het is haar baan om aanslagen te voorkomen

Wi je meer weten over Jennifer? Bekijk in deze video haar verhaal. Een verhaal over een ongelooflijk sterke powervrouw die zich inzet voor de veiligheid van Nederland.

Zoek je een baan en lijkt het je fantastisch om ook te werken aan vrede en veiligheid, net als Jennifer? Kijk dan even naar de vacatures bij Defensie.

Als vrouw kun je bij Defensie in heel veel verschillende functies werken. Bijvoorbeeld in de logistiek, techniek, zorg of infanterie. Niet alleen bij de Marechaussee, maar ook bij de Marine, de Landmacht en de Luchtmacht.

In samenwerking met Defensie

Reageer op artikel:
Jennifer’s baan is het voorkomen van aanslagen, nu vertelt ze haar verhaal
Sluiten