Jongen verliest 123 kilo en maakt een dappere video over zijn overtollige huid

Stel je eens voor. Je bent het stadium stevig voorbij en hebt zoveel vet verzameld dat je gezondheid in gevaar komt. Je besluit alles op alles te zetten om af te vallen en verliest meer dan 120 kilo. Fantastisch! Je bent niet meer in de gevarenzone, krijgt complimenten van iedereen om je heen en bent blij dat mensen weer positief op je reageren. Maar betekent dat dan dat alle drama voorbij is? Helaas niet.

Zelfbeeld
De 22-jarige Matt Diaz woog op zestienjarige leeftijd maar liefst 224 kilo. Zes jaar kostte het hem om de 123 kilo af te vallen. Hij kreeg eindeloos veel lieve complimentjes over hoe goed hij er nu uitzag, maar dat maakte niet meteen dat Matt niet meer onzeker was. Een slecht zelfbeeld hoeft niet per se meteen te verdwijnen wanneer de klachten zijn verdwenen.

Teveel huid
Matt voelt zich namelijk nog onzeker over de overmate aan huid die hij heeft overgehouden aan al het sporten en afvallen. Daarom deed Matt iets verschrikkelijk dappers. Hij postte een video waarin hij zijn overtollige vet liet zien. Geëmotioneerd zegt hij in de video: ‘Ik ben bang dat mensen me niet meer aantrekkelijk zullen vinden en dat de lieve berichten zullen stoppen. Ik ben hier eigenlijk altijd bang voor’.

Inzameling
Gelukkig weerhield het hem er niet van om de ontroerende video alsnog te plaatsen. Uiteraard ging het verhaal viraal en haalde Matt binnen 22 uur $28,000 op voor een behandeling om zich te laten opereren aan zijn huid. Bekijk de ontroerende video hier:

Reageer op artikel:
Jongen verliest 123 kilo en maakt een dappere video over zijn overtollige huid
Sluiten