Jorine Beemster
Jorine Beemster Life 29 nov 2018

Word je altijd jonger geschat? Dan leef je langer volgens deze onderzoeken

Als er een drankje zou bestaan waardoor we langer zouden leven, sloegen we die nu allemaal massaal in. Helaas bestaat die (nog) niet en moeten we roeien met de riemen die we hebben. Word je vaak jonger geschat? Dan ben jij de gelukkige en heb je dat drankje helemaal niet meer nodig.

Ben jij altijd degene in de groep die haar legitimatie moeten laten zien als jullie uitgaan? Of maken mensen wel eens grappen over je lengte of babyface? Vanaf nu kan je zeggen dat jij wel even degene bent die door die eigenschappen het langste leeft. Kijken of ze dan nog iets terug weten te zeggen.

Mensen die er jonger uitzien leven langer

Uit een Deens onderzoek is gebleken dat een jong uiterlijk vaak leidt tot een hoge levensverwachting. Omgekeerd overlijden mensen met een ouder uiterlijk vaak juist eerder.

Deense onderzoekers selecteerden meer dan 1800 tweelingen die ouder waren dan zeventig jaar. Alle tweelingen moesten een aantal fysieke en cognitieve proeven afleggen. Gelijk daarna fotografeerden de wetenschappers hun gezicht. Vervolgens moesten mensen die de tweelingen helemaal niet kenden, hun leeftijd schatten.

Zeven jaar later bleek dat de personen die inmiddels overleden waren ook de mensen waren waarvan de leeftijd het hoogst werd geschat. Hoe meer één van de tweelingbroers of -zussen ouder geschat werd, hoe meer hij of zij voor zijn tweelingzus of -broer stierf.

De lengte van je leven ligt al vast in je DNA

Een ander onderzoek laat zien dat de telomeren (DNA-stukjes op het uiteinde van de chromosomen, de dragers van erfelijk materiaal) een rol spelen. De mensen die jonger worden geschat dan hun echte leeftijd, blijken langere telomeren te bezitten.

Vanaf nu is een babyface hebben juist een compliment. Dus wees maar trots op je jonge gezichtje, want je gaat er waarschijnlijk nog heel oud mee worden.

Neem gerust nog een blokje want van chocolade leef je langer

Reageer op artikel:
Word je altijd jonger geschat? Dan leef je langer volgens deze onderzoeken
Sluiten