Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 5 jan 2018

Jongere zusjes zijn de állergrappigste en ze weten het

Het is wat als je uit een gezin komt met broers en of zussen. Het lijkt altijd één grote heerlijke wedstrijd. Maar dit keer winnen de jongere zusjes wel héél dik: jullie zijn namelijk de állergrappigste.

Het is niet altijd makkelijk om de jongste te zijn, althans dat vind je zelf. Je wordt door je broers en of zussen gezien als de baby en word voor je gevoel niet altijd serieus genomen. Máár je bent wel mooi even de áller-áller-állergrappigste van de familie.

You’re funny and you know it

Uit een nieuwe Brits onderzoek genaamd YouGov is gebleken dat broers en zussen zichzelf precies zó zien als het stereotype. Bijvoorbeeld dat oudere kinderen zichzelf verstandiger vinden en jongere kinderen zichzelf grappiger.

De onderzoekers onderzochten de persoonlijkheid van het jongste en het oudste kind uit Britse gezinnen. Om zo te ontdekken of zij inderdaad de positieve eigenschappen beschikken waarvan zij dáchten dat ze die hadden.

En wat bleek? Jongere zusjes vinden zichzelf grappiger. En dat vinden ze niet alleen, ze zijn het ook. Helemaal gek is dit ook niet. Jongere zusjes zijn van nature vaak minder serieus en het ouderlijk gezag eist dit ook minder van de jongste. Daardoor is er meer ruimte en plaats voor jouw hilariteit. En de jongste wéét precies hoe dat moet.

Snijdt dit onderwerp nog maar eens aan tijdens een familiedinertje.

LEES OOK:5 redenen waarom je band met je broer en/of zus steeds beter wordt

Elite Daily

Reageer op artikel:
Jongere zusjes zijn de állergrappigste en ze weten het
Sluiten