Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 20 dec 2016

Jongere zusjes zijn echte bazinnen tijdens Kerstmis en dit is waarom

Ja jongere zusjes, jullie zijn niet alleen de állergrappigste thuis maar ook nog eens het bazinnetje tijdens Kerstmis. Je oudere broer of zus kijken vaak vol haat en nijd naar jou, want jij draait iedereen om je vinger tijdens de kerstdagen. Woehoe!

Jij komt wél weg met het niet kopen van cadeaus

Oké, je koopt heus wel cadeaus voor je lieve familie, maar als iets niet gaat volgens afspraak is dat geen probleem. Je bent de jongste dus het wordt je vergeven als je bijvoorbeeld vijf minuten voor tijd nog al je pakjes moet inpakken.

Je krijgt geweldige cadeaus

Want je bent jong en daarom moet je nog van álles krijgen. Een nieuwe fiets aangezien je in een nieuwe stad woont. Een laptop voor de studie die je net bent begonnen én die ene jas die veel te duur is maar wél warm en dus onmisbaar is. Je ziet je oudere zus denken: ´Pff, dat kreeg ik nóóit op die leeftijd´

Je bent het kleine kerstengeltje van je vader

Gewoon, simpelweg omdat je het geluk hebt dat je de jongste bent. En je dat altijd zal blijven. Dat vind je misschien niet altijd leuk, maar met Kerstmis wél.

Helpen met het eten? Dat hoef jij niet

Nee want dat doet je moeder samen met je oudere zus. Er wordt je hooguit gevraagd of je even wilt komen proeven en een cijfer wilt geven. Oh en dan kan je het ook niet laten om nog even een tip te geven: ´Ja, kan nog wel iets zoeter hoor!´

Of je doet alsof je het niet kan

Als je moeder vraagt of je misschien de kalkoen wilt marineren dan kijk je haar aan alsof je aliens ziet. Gek genoeg vindt je moeder het met Kerstmis ook nog aandoenlijk dat je echt niet weet hoe het moet. Vervolgens wordt je zus de keuken ingeroepen zodat zij het kan doen. Ha, kan jij weer verder met je kerstfilm.

Jij mag wél weg na het kerstdiner

Het is nogal een familie-aangelegenheid, maar omdat je de jongste bent mag jij wel weg. Want het feestje in de buurt met al je vriendinnen kan je echt niet missen. Nee, je ouders stimuleren het zelfs. Of ze dat destijds ook bij je zus deed? Nee, maar zij heeft al wel gestreden om weg te mogen na het kerstdiner.

Je wordt volgepropt met eten

Want het jongste kind van de familie mag uiteraard niet omkomen van de honger. Nee je ouders zeggen zelfs: ´Jij moet er nog van groeien´. God, wat is het af en toe toch heerlijk om de jongste telg van de familie te zijn.

Je bent de grappigste en je weet het:
Jongere zusjes zijn de állergrappigste en ze weten het

Reageer op artikel:
Jongere zusjes zijn echte bazinnen tijdens Kerstmis en dit is waarom
Sluiten