Ha! Het jongste kind is volgens onderzoek vaak het lievelingskind van de ouders

Ben jij de jongste van het stel? Dan is de kans groot dat jij het favorietje van je ouders bent. Recent onderzoek wees uit dat bij veel ouders het jongste kind het populairst is, ook al willen veel ouders dit niet toegeven.

E-kortingscode heeft onlangs onderzoek gedaan naar het favoriete kind van ouders en daar kwam het volgende uit.

De jongste van het gezin is volgens onderzoek het lievelingskind van de ouders

Maar liefst 50% van de ouders gaf aan dat het jongste kind hun favoriet is, terwijl van de 1500 ondervraagde ouders slechts een kwart het oudste kind aangaf. Het jongste kind is meestal iets brutaler en heeft een houding van ‘ik krijg dingen voor elkaar’, maar dit is niet per se de reden dat ouders dit kind als favoriet noemden. De jongere kinderen leren veel van hun oudere broers en zussen, waardoor ouders minder omkijken naar dit kind hebben. Ze zien die kleine draakjes als makkelijke kinderen, vandaar dat ze als favoriet uit de test komen.

Ben jij de oudste van het stel? Niet getreurd, want jij valt erg goed in de smaak bij de opa’s en oma’s. Maar liefst 42% van de grootouders gaf aan dat ze het meest hebben met het oudste kleinkind. Dit komt omdat dit kind hen grootouders heeft gemaakt en ze meestal aanhankelijker zijn dan de jongere kinderen.

Laat je niet gek maken door deze cijfers, want aan het einde van de dag houden alle ouders, opa’s en oma’s evenveel van al hun (klein)kinderen.

Lees ook: Als je zwanger wordt op deze leeftijd wordt je kind waarschijnlijk slimmer

E-kortingscode

Reageer op artikel:
Ha! Het jongste kind is volgens onderzoek vaak het lievelingskind van de ouders
Sluiten