Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 4 nov 2017

Ben je de jongste thuis? Dan ben jij de beste en veiligste chauffeur van allemaal

Een discussie die vast wel eens bij jou thuis gevoerd is, is wie de beste chauffeur is in het gezin. Alle mannelijke deelnemers aan de debat zullen altijd zeggen dat zij bovenaan de lijst staan. En de oudste van het gezin al helemaal. Maar vanaf nu kun je daar wetenschappelijk bewijs tegenin brengen. Tenminste, als je de jongste thuis bent.

De discussie over wie het beste en veiligst autorijden kan, wordt overal wel eens gevoerd. En uiteindelijk kom je er bijna nooit uit en wordt er maar over een ander onderwerp begonnen. Maar als jongste thuis kun je die discussie nu voor eens en voor altijd tot een eind brengen.

Jongste thuis is de veiligste achter het stuur

In Engeland is een autoverzekeringsbedrijf die ongetwijfeld ook helemaal klaar was met die eindeloze discussie. Privilege Car Insurance zette namelijk een onderzoek op om eens duidelijkheid te creëren.

Aan het onderzoek deden 1395 autorijders mee. Van die bestuurders rijden de oudste kinderen vaak het hardst. Bovendien krijgen ze sneller een boete, snijden ze de weg af van andere weggebruikers en rijden ze vaker over de witte lijnen op de weg. Plus veel oudere broers of zussen gaven toe dat ze hun smartphone wel eens achter het stuur gebruiken.

Kortom; allemaal dingen die je dus niet allemaal geleerd hebt tijdens je rijlessen. En dat weten de jongste kinderen maar al te goed, want zij doen al deze rebelse dingen veel en veel minder. En als je geen broers of zussen hebt, dan scoor je nóg beter.

Wij weten wel wie in het vervolg de bob mag zijn.

Ben je niet de jongste? Dan kun je sowieso wel beter autorijden dan mannen: Bewezen: wij vrouwen kunnen écht beter autorijden dan mannen

Reageer op artikel:
Ben je de jongste thuis? Dan ben jij de beste en veiligste chauffeur van allemaal
Sluiten