Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 18 nov 2017

De jongste thuis? Dan vinden je ouders jou inderdaad het liefst

Je oudere broers en zussen hebben zich er misschien behoorlijk vaak over beklaagd. Dat jij als jongste werd verwend en dat jij het lievelingetje van je ouders was. Jij ontkende altijd bij hoog en laag (want stel dat je ouders er mee stopten), maar nu kun je er niet meer omheen. Onderzoek bevestigt dat je inderdaad het lievelingetje bent.

Jij mocht altijd langer opblijven dan je oudere broers en zussen op die leeftijd. Je mocht later thuiskomen toen je ging stappen. En een glaasje wijn, ach, daar deden je ouders echt niet zo moeilijk over. Terwijl je broers en zussen toch echt een strijd moesten leveren om alles.

Tja, het leven is niet eerlijk. Maar jou horen we niet klagen, want je bent inderdaad het lievelingetje en dat is fantastisch.

De jongste thuis? Dan ben je het lievelingetje

Het blijkt uit onderzoek van de Brigham Young University School of Family. De onderzoekers keken naar driehonderd families.

Wat bleek? Vooral als je als jongste zélf gelooft dat je het favoriete kind bent, blijkt dit ook zo te zijn. Het werkt, omdat je er zelf in gelooft. Het is als het ware een voorspelling die uitkomt, een selffulfilling prophecy. (Nee, dit werkte niet als de oudste geloofde de lieveling te zijn).

De jongste heeft het voor elkaar

Als jongste heb jij het zeker zo slecht nog niet. Zo ben je ook de beste chauffeur van je gezin. Heb je meer kans om miljonair te worden. En ben je de grappigste. Maar dat wist je natuurljk al lang.

Lees ook: 11 dingen die alle meiden begrijpen die opgegroeid zijn met een oudere broer

Reageer op artikel:
De jongste thuis? Dan vinden je ouders jou inderdaad het liefst
Sluiten