Met deze 5 goede voornemens begin je 2021 met een kickstart

Een haat-liefde verhouding met goede voornemens omdat je geneigd bent ze snel aan de wilgen te hangen? Life hack: begin er nu alvast mee, zodat je 2021 met een kickstart begint. Wij zetten de 5 beste op een rij.

Grote schoonmaak: begin met een clean slate

Áls je al weleens last krijgt van schoonmaakwoede (zo niet: no worries, je bent niet de enige) dan is dat doorgaans in het voorjaar. De zon schijnt naar binnen, je krijgt zin om de ramen open te gooien en je mouwen op te stropen. Eind december ligt je huis waarschijnlijk meestal vol her en der verzamelde kerst-prularia en staat je aanrecht vol vuile vaat.

Maar geloof ons: er is niks lekkerders dan op Nieuwjaarsdag wakker te worden in een schoon, lekker ruikend en opgeruimd huis. Begin dus op tijd met je grote schoonmaak. Gooi overbodige troep weg (Marie Kondo style), ga met een sopje door het huis, verschoon je bed en steek lekkere geurkaarsen aan. Zo is alles al spik en span voordat het 2021 is en kun je alvast één voornemen overboord gooien.

Regel in 2021 een goede zorgverzekering

Misschien wel het beste voornemen voor het nieuwe jaar waar je nú al mee kunt beginnen: Kies een goede zorgverzekering waarmee je in 2021 slim verzekerd bent. Het jaarlijks uitpluizen van zorgverzekeringen die allemaal op elkaar lijken, is vaak een gedoe. Maar dat hoeft het niet te zijn. Bij de zorgverzekering van Just heb je bijvoorbeeld geen ingewikkelde pakketten waarvan je de helft nooit gebruikt (denk aan klankschaal- of aromatherapie), en ook zaken die je aan kunt zien komen zoals je bril of reisvaccinaties hoef je niet per se te verzekeren. Just biedt namelijk veel voordeel op dat soort uitgaven, zodat je die vaak beter zelf kunt betalen.

Heb je echter een ongelukje, je struikelt bijvoorbeeld van de trap of tijdens het sporten, dan ben je met de aanvullende verzekering Just Live supergoed verzekerd voor onverwachte kosten zoals fysiotherapie en mondzorg. Ook krijg je handige extra’s terug voor je premie, zoals online zorgapps (zoals App de Dokter, App de Fysio en SkinVision, waarmee je snel een verdacht plekje op je huid kunt checken). Weer een zorg minder voor 2021.

2021 wordt het jaar van de boekenworm

Neem jij je ook altijd voor om meer te gaan lezen, maar komt het er in de praktijk niet van? Begin dan deze maand nog met een lijstje samenstellen van boeken die je écht graag wil lezen. Verzamel ze alvast: trakteer jezelf op een mooi boek, vraag ‘m voor onder de kerstboom of schaf er een aan voor op je e-reader. Of ga eens neuzen in de boekenkast van vrienden of familie en leen een paar mooie exemplaren.

Verzamel 5 boeken en neem jezelf voor om er vanaf januari elke twee maanden eentje uit te lezen. Dat is goed te doen als je elke avond voor je gaat slapen een stukje leest. Begin er nu alvast mee, dan weet je zeker dat het tegen de tijd dat het 2021 is, al een nieuwe gewoonte is!

Tijd voor een nieuw slaapritueel

Nu we het over lezen voor het slapengaan hebben: neem jij je elk jaar voor om eerder naar bed te gaan zodat je ’s morgens sneller uit de veren bent? Maar ben je tegen de tijd dat het februari is doorgaans weer de nachtbraker die je altijd was? Dat komt omdat een nieuw ritme tijd kost en gebaat is bij vaste gewoontes.

Leer jezelf daarom nu alvast een paar kleine dingen aan die je voortaan elke avond doet. Neem bijvoorbeeld een warme douche, zet een kop hete thee die je in je pyjama opdrinkt en lees in bed een paar pagina’s uit een boek of tijdschrift. Hou dit een tijdje vol en je zult zien dat het vanzelf een nieuw ‘ritueel’ wordt, dat jou gaat helpen je lichaam beter voor te bereiden op de nacht. Wedden dat het jou in het nieuwe jaar wél lukt om eerder naar bed te gaan en uitgerust wakker te worden?

Groen, groener, groenst

Het laatste goede voornemen waar je liefst nú al mee begint om er volgend jaar de vruchten van te plukken: omring jezelf met meer groen. Het ziet er naar uit dat we in 2021 ook nog veel thuis zullen werken. Een inspirerende omgeving is dan geen overbodige luxe. Planten zuiveren de lucht, stimuleren onze creativiteit en maken je huis gezellig.

Veel tuincentra komen in eind deze maand met leuke kortingen op kamerplanten, dus slim om nu alvast je slag te slaan. Geef je nieuwe groene vrienden een mooi plekje en je begint het jaar met een gezellig huis!

In samenwerking met Just

Reageer op artikel:
Met deze 5 goede voornemens begin je 2021 met een kickstart
Sluiten