Interview met K-Beauty expert Shanice: tips & tricks voor een flawless gezicht

K-Beauty: we schreven er al eerder over. Voor de een is het helemaal nieuw, de ander zweert er al jaren bij. Maar wat houdt K-Beauty precies in en wat kunnen wij leren van de Koreaanse beauty-rituelen? We vroegen het K-Beauty expert Shanice Zoeteweij, oprichtster van Koreosity.

De Koreaanse vrouwen staan bekend om hun prachtige huid en natuurlijke looks. Over het algemeen dragen ze weinig tot geen make-up, maar investeren ze des te meer tijd in hun huidverzorging. Dat laatste is iets waar wij nog wat van kunnen leren.

K-Beauty

We weten hoe verleidelijk het af en toe is om je make-up op je gezicht te laten zitten na een lange avond stappen. Herkenbaar? Dan is het goed om je eens te verdiepen in K-Beauty. Koreaanse vrouwen hebben er namelijk een sport van gemaakt om hun huid zo goed mogelijk te verzorgen, wat leidt tot een eeuwige glow.

Extra handig: doordat je huid straalt is het niet nodig om (meerdere lagen) make-up te dragen, mocht je daaraan gewend zijn. Wij spraken eigenaresse en oprichter van Koreosity – Shanice Zoeteweij – over de geheimen van de Koreaanse schoonheid.

Laten we starten met de belangrijkste vraag: wat is K-beauty precies?

K-beauty bestaat uit verschillende stappen. Je hebt bijvoorbeeld het tien stappenplan voor het verzorgen van je gezicht. Dat staat hierbij centraal. Daarnaast is het uitgangspunt altijd dat je beter kan voorkomen dan genezen. Liever je huid goed verzorgen zodat puistjes geen kans krijgen dan dat je ze bestrijdt met een crème die je huid uitdroogt.

k-beauty

En waarom is de Koreaanse beauty-industrie hier zo goed in?

Het mooie is: ze hebben geen geheim. Ze hebben dezelfde kennis als wij in Europa hebben, alleen experimenteren ze meer en hebben ze andere prioriteiten. Zij gaan veel dieper op de materie in. In Korea is je huid een soort ‘statussymbool’, iets wat we ons hier niet voor kunnen stellen. Het leidt er wel toe dat ze heel ver gaan om de beste beautyproducten te ontwikkelen, veel verder dan wij hier.

Is hun beauty-ideaal dan heel anders?

Ja, gezichtsverzorging wordt vroeg aangeleerd. Op je tiende krijg je hier misschien je eerste bh van je moeder, in Korea is dat je eerste crème of serum. Doordat de meeste vrouwen er daar mee opgroeien, ligt de focus hier veel meer op.

De huidverzorging van Koreaanse vrouwen gaat veel verder dan het cleansen en verzorgen alleen. Bekijk hier het tien stappenplan voor een optimaal verzorgde huid. Wij vragen ons wel af: uit die tien stappen, wat is dan het belangrijkste product?

k-beauty

De vier belangrijkste elementen

Shanice: “Het is belangrijk dat je gezicht goed schoonmaakt. Als je geen zin of tijd hebt om alle tien de stappen te volgen, houd dan rekening met vier stappen: schoonmaken, preppen, verzorgen en beschermen.

Reinigen kan bestaat uit een simpele cleanser, zorg er in ieder geval voor dat je make-up goed is verwijderd. Preppen bestaat uit een toner, zodat de ph-waarde van je huid neutraliseert en je de laatste restjes van je cleanser of reinigingsolie hebt verwijderd.

Daarna ga je over op verzorgen van je huid, dit kan een serum zijn. Tot slot heb je dan beschermen: dit is je dag- of nachtcrème. Het liefst voeg je ook nog een aparte factor toe, bovenop je dagcrème. En ja, ook als je de hele dag binnenzit.

Koreaanse vrouwen en make-up

Maar hoe zit het dan met Koreaanse vrouwen en make-up? We kunnen ons niet voorstellen dat ze dat helemaal niet dragen. Shanice legt uit:

Koreaanse vrouwen dragen wel make-up, maar het is belangrijk dat het er natuurlijk uitziet. Toch verkopen we met Koreosity wel een over de top Koreaans make-upmerk, wat ik zelf heel leuk vind. Je ziet wel bijvoorbeeld Koreaanse influencers die uitpakken met make-up, maar de basis ligt toch altijd bij een goede huid en uitgebreide gezichtsverzorging.

k-beauty

Ze vervolgt: “Als de vrouwen dan make-up dragen, dan zijn het lichte foundations en rode lippen. Laatst was er ook een thin lashes mascara-trend, waarbij de wimpers heel ver uit elkaar staan. Rode lippen doen het daarnaast altijd goed goed.

Verzorgingsritueel als vriendinnenavond

Niet alleen is het uitgebreide verzorgingsritueel goed voor je huid, maar doordat je het met aandacht doet is het ook een momentje voor jezelf. Shanice vertelt: “Naast vervuiling is ook stress heel slecht voor je huid. Op het moment dat je een sheet masker op hebt, kan je even niks anders doen. Kortom: je bent totaal ontspannen, wat ook weer een positief effect heeft op je uiterlijk.

Tip van de redactie: plan eens een beauty-avondje met je vriendinnen. Ga voor het uitgebreide Koreaanse stappenplan voor het reinigen en verzorgen van je gezicht en sluit af met een maskertje.

Niets gezelliger dan zo’n avond samen met je beste vriendinnen. Bovendien neem je dan ook echt de tijd voor jezelf en voor elkaar, omdat je tijdens het cleansen, preppen en verzorgen lekker kunt bijkletsen.

Voor de nieuwste Koreanse beautyproducten kan je terecht op de website van Koreosity. Alle producten zijn afkomstig uit Korea en goedgekeurd door de Europese Commissie en dus veilig in gebruik.

Lees ook: Iets te diep in het glaasje gekeken? Dankzij deze primer valt het niemand op

Reageer op artikel:
Interview met K-Beauty expert Shanice: tips & tricks voor een flawless gezicht
Sluiten