Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 24 juli 2017

Ha! Mensen die meer kaas eten zijn slanker volgens de wetenschap

Geen excuusjes meer. Kaas behoort vanaf nu officieel bij je dieet. Want zeg nu zelf, mozzarella, feta, gorgonzola en camembert zijn kaasjes die je de rest van je leven wilt eten. Lang werd gedacht dat kaas ongezond was. Maar wij hebben beter nieuws.

Kaas ongezond?!

Ongelooflijk schuldig kan je je voelen als je een kaasplankje naar binnen werk, of een hele kaasfondue heb gehad. Zó lekker maar zó ongezond. Nu hoef je dit gelukkig niet meer te denken. De wetenschap beweert namelijk iets heel anders.

Onderzoekers aan de University College Dublin hebben ontdekt dat mensen die vaak kaas eten, slanker zijn dan mensen die dat niet doen. En zelfs je cholesterol niveau gaat niet omhoog als je regelmatig kaas eet. Ha.

Niet zo ongezond, blijkt..

De wetenschappers bestudeerden de impact van het eten van zuivelproducten: melk, kaas, yoghurt, boter en room. Er werden 1500 mensen tussen de achttien en negentig jaar onderzocht. En wat blijkt? De mensen die de meeste zuivel nuttigden hadden lagere BMI’s, een lager vetpercentage, een dunnere taille en een lagere bloeddruk.

Nu komt de grootste shock: de mensen die vet-vrije zuivelproducten aten, hadden een hoger cholesterolgehalte dan de mensen die regelmatig een paar stukken kaas tot zich nemen. Best bijzonder, toch?

Tegenwoordig krijg je regelmatig te horen dat het advies is om het eten van verzadigde vetten (die in kaas zitten) te verminderen, om zo je cholesterol niveau niet omhoog te krikken. Maar bij het eten van kaas blijkt dat niet het geval te zijn. Dit komt door een unieke dosis voedingsstoffen die de kaas bevat.

Kaas is baas

We wisten natuurlijk al dat kaas fantastisch is. Maar dokter Emma Feeney van het onderzoek vertelt ons ook nog:

‘De mensen die veel meer kaas aten, namen veel meer verzadigde vetten tot zich dan de mensen die dit niet aten. Toch was er geen verschil in hun cholesterol niveaus. We moeten niet alleen kijken naar de voedingsstoffen maar ook naar het patroon van een bepaald dieet. Dus, met welk ander voedsel wordt zuivel genuttigd?’

Interessant genoeg ontdekten de wetenschappers ook dat de mensen die meer kaas aten, ook meer koolhydraten aten. (Duh: brood en toastjes natuurlijk). Toch bleken zij niet dikker dan de rest.

We weten niet wat jij denkt, maar wij gaan even naar de supermarkt om wat kaas in te slaan. Oh kaas, je maakt ons leven zo prettig. Come to mama.

LEES OOK: Whut?! Kaas eten bezorgt je blijkbaar de allervreemdste dromen

Reageer op artikel:
Ha! Mensen die meer kaas eten zijn slanker volgens de wetenschap
Sluiten