Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 27 dec 2018

Voor de kaaslovers: De beste plekken om te kaasfonduen in Amsterdam

Eigenlijk is het altijd tijd om te kaasfonduen, maar nu toch wel in het bijzonder. De donkere dagen zijn aangebroken, wij hebben honger als een paard en smachten naar gezelligheid. Dan is er één ding in het leven waar we toch wel intens gelukkig van worden: kaasfondue. En dit zijn de beste plekken in Amsterdam waar jij van dit hemelse gerecht kunt smullen:

1. Café Bern

Deze topper aan de Nieuwmarkt staat op nummer 1, omdat wij vaste klant zijn. Je krijgt hier de stevige en pittige Gruyère voorgeschoteld en je kunt nog lekkere bijgerechten bestellen zoals salades en biefstuk. Het is een typisch Amsterdams café, enorm gezellig. Je stapt hier met een super voldaan gevoel (en rode lippen door de wijn) de deur uit.

View this post on Instagram

Met mn kaaskoppies🧀🐭🧀🐭🧀🐭

A post shared by Jonnah Lee Goldberg (@jonnahlee) on

2. Fondue Oost

Net zo’n liefde voor truffel als wij? Dan is Fondue Oost jouw grote vriend. Want wat is er beter dan de combi truffel en kaas? Holy. Maar je kunt ook kiezen voor een pittige, Mexicaanse fondue met nachos. Sluit vervolgens de avond af met een heerlijke chocoladefondue als dessert.

View this post on Instagram

Heerlijk avondje voor flesje wijn en fondue met look! Vanaf 20:30 nog een tafeltje vrij. Kom je ook? #fondueoost #saycheese #javastraat

A post shared by Fondue Oost (@fondueoost) on

3. Fondue Fondue

Aan de Overtoom is er bij Fondue Fondue super veel keuze. Zin in kaas met groenten? Of liever verschillende soorten vlees of vis? Het kan allemaal. Je krijgt er brood en salade bij. En oh, truffel kennen ze hier gelukkig ook. Als toetje kun je gaan voor de huisgemaakte chocolade-Baileys taart.

View this post on Instagram

Food, food, food 🍲 #amsterdam #fondue #foodporn #dinnertime

A post shared by Chiara Caliterna (@caliterna) on

4. Impero Romano

Oké, oké, dit is natuurlijk niet écht kaasfondue. Maar voor de afwisseling, mocht het brood je de neus uitkomen, dan kun je naar dit geweldige restaurant voor… kaas. Maar dan met pasta. Hier staat namelijk een grote kaas in het restaurant waar de hete pasta in wordt gedraaid zodat de kaas smelt. Vervolgens een beetje truffel en jij voelt je een echte Italiaan.

View this post on Instagram

Zin in! @wouterdevries81 #imperoromano

A post shared by Miriam Martinus (@miriammartinus) on

5. Mr & Mrs Watson

Hier kun je cashew kaasfonduen. Dat betekent romig en kazig, met geroosterde groenten, aardappel-hasselback & brood om te dippen. Een leuk feitje is dat ze hier een heel assortiment vegan kazen hebben ontwikkeld. Van Friese nagelkaas tot roquefort en vegan kaasfondue. Aan kaas geen tekort.

View this post on Instagram

If you're vegan, you know. No words needed. 🙊 #NewMenu #VeganLife #VeganFondue #VeganCheese #MrMrsWatson #WatsonFoodBar #AmsterdamFood #HomeMade

A post shared by Mr. & Mrs. Watson (@watsonfoodbar) on

6. De Ruyschkamer

In dit gezellige cafeetje is het net of je in een huiskamer zit. Veel meubels en schilderijen om je heen hangt een prijskaartje aan en kun je dus kopen. Hier kun je kaasfonduen met Turks brood en groente. Mocht je echte-echte honger hebben dan kun je voor de XL portie gaan.

View this post on Instagram

De boom staat en de lichtjes hangen: kerst in de Ruysch! Dat betekent heerlijke Glühwein, lekkere winterbiertjes en nog meer (kan dat?!) liefde van ons dan je al kreeg. Tot zoho! #deruyschkamer #voeljeruysch #kerstmis #ruyschjeboompjefeestje #gluhwein #winterbier #amsterdamoost #oostwestruyschbest

A post shared by De Ruyschkamer (@deruyschkamer) on

7. Proeflokaal A. van Wees

Op onze menukaart vind je herkenbare gerechten die passen bij de Amsterdamse eetcultuur. Denk aan kipsaté, entrecote en natuurlijk een Hollandse kaasfondue. Bestel ze met seizoensklassiekers als asperges en een mosselpannetje. Het restaurant werkt samen met typisch Amsterdamse bedrijven als Kaashuis Tromp en Brandt & Levie.

View this post on Instagram

A post shared by Proeflokaal A. van Wees (@proeflokaalvanwees) on

Vijf zielen één gedachten op de redactie: wij willen kaas.

LEES OOK: Aan alle kaaslovers: Dit is de ideale bruidstaart voor wanneer je gaat trouwen

Reageer op artikel:
Voor de kaaslovers: De beste plekken om te kaasfonduen in Amsterdam
Sluiten