Kaaslovers opgelet! Als je van kaas houdt leef je langer en gelukkiger

Dat ontbijt met die goeie, ouwe boterham met kaas en de lunch met een tosti zijn zo gek nog niet. Om je pizza met vier kazen, mac & cheese verslaving en het kaasplankje na het eten niet te vergeten. Want van kaas word je niet alleen heel erg vrolijk. Nee, het is ook nog eens heel goed voor je gezondheid.

We hadden eerder al gehoord, dat liefhebbers van gesmolten kaas een beter seksleven hebben. En dat stemde je vast al euforisch. Maar misschien maakte je je nog wel een beetje zorgen over je lijn en gezondheid. Kaas is immers best vet…

Worry no more

Want een groep onderzoekers van de universiteit van Kopenhagen is er achter gekomen dat kaas eten juist goed voor je is. Kaas blijkt namelijk je goede cholesterol te verbeteren, waardoor je beschermt bent tegen hart- en vaatziekten. 

En het wordt nog beter. Want kaas bleek ook nog eens een positief effect op je gewicht te hebben. En dat is toch echt het beste nieuws dat je je kan wensen als kaasliefhebber. 

Kaas zorgt er namelijk voor dat er geen vet opgehoopt wordt in de lever. Én de goddelijke spijs heeft een positief effect op je metabolisme. Wat inhoudt dat je stofwisseling er sneller van gaat. 

Kaas tegen overgewicht

De onderzoekers ontdekten dat mensen die kaas aten, hogere levels boterzuur in hun bloed hebben. Deze verbinding wordt gelinkt aan een verminderde kans op obesitas en een hogere stofwisseling.

Dokter Wendy Chan Ze Ping Delfos, van de Curtin University of Technology zegt over de onderzoeken: ’Veel mensen denken dat wanneer ze proberen gewicht te verliezen, ze het eerste zuivelproducten moeten schrappen uit hun eetpatroon, omdat die relatief veel vetten bevatten. Maar diëten met veel eiwitten, calcium en vitamine D, kunnen juist bijdragen aan gewichtverlies.’

Broodje kaas dan maar?

Ben je een echte kaasliefhebber? Dan wil je dit misschien ook even lezen… Verslaving: dit is de reden waarom je altijd nóg meer kaas wilt eten

Reageer op artikel:
Kaaslovers opgelet! Als je van kaas houdt leef je langer en gelukkiger
Sluiten