Kan je jetlag de reden zijn waarom je niet meer in je kleren past?

Newsflash op lichaamsgebied. Ben je een echte wereldreiziger? Dan kun je jetlags misschien de schuld geven van het feit dat je skinnyjeans niet meer dicht gaat.

Door al het vliegen breken de bacteriën in je darmen zich af. Deze bacteriën zijn namelijk gewend aan jouw schema, en wanneer je deze omgooit gooi je ook meteen je darmflora om. En wanneer je darmen niet blij zijn ben jij niet blij. Hoe zorg je ervoor dat je jetlag zich niet verder manifesteert dan alleen behoefte aan slaap?

Let op wat je eet

Zorg dat je van de suikers, alcoholische en vette versnaperingen afblijft totdat je lichaam weer is gewend aan zijn nieuwe ritme. Merk je dat je over je letlag heen bent? Dan kun je je weer vergrijpen aan de chocolade pepernoten. Of zoetigheden uit het buitenland.

Water, water en nog eens water

Drink veel water tijdens je vlucht. Ook helpt het om kleine, gezonde maaltijden met regelmaat te eten en kleine dutjes (tegen je leuke medepassagier) te doen. Zo blijft je verteringssysteem werkende, maar hoeft hij zich niet compleet uit te sloven.

Zonlicht

Ga naar buiten wanneer je geland bent. Maak een wandelingetje en steek je neus even in de lucht. Zonlicht is het beste medicijn om je interne klokje snel weer te resetten.

Reageer op artikel:
Kan je jetlag de reden zijn waarom je niet meer in je kleren past?
Sluiten