Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 30 november 2017

Bewezen: Je verslaving aan karamel zeezout is echt

Nog één stukje chocolade dan, met karamel zeezout. Hoe vaak heb je dit jezelf al wijsgemaakt? Want dat die reep op gaat, dat is duidelijk. Karamel zeezout is gewoon goddelijk lekker. En nu is er bewijs: je kunt er niets aan doen dat die reep op gaat, het is een verslaving.

Jep, je verslaving aan karamel zeezout is echt. Je kunt er niets aan doen dat je maar blijft eten van de goddelijke substantie.

Volgens wetenschappers van de Universiteit van Florida komt het door de combinatie van suiker, vet en zout dat je maar door blijft eten.

Meer, meer, meer

Zij onderzochten dit door honderdvijftig mensen een stukje karamel zeezout te laten proeven. Toen bleek dat de combinatie van zoet, zout en vet onze hersenen triggert om door te blijven eten.

Dat komt weer doordat elke hap met karamel zeezout eigenlijk net wat anders smaakt. Daarom wil je blijven eten, omdat je snakt naar nieuwe manieren om te proeven.

En ja, een hap sperziebonen smaakt eigenlijk iedere keer hetzelfde. Daarom werkt dat niet verslavend. Toch jammer, want dat zou wel handig zijn.

Je karamel zeezout verslaving is real

Kortom, heb je weer eens een hele zak pepernoten met karamel zeezoutsmaak leeggegeten? Een chocoladereep weggewerkt? Of misschien zelfs een fles Pepsi met karamel zeezoutsmaak opgedronken?

Geeft niets. Het is niet jouw schuld.

Hier willen we ook een hap van: Dank u Sinterklaasje! Er zijn nóg meer chocoladeletters met alcohol

Reageer op artikel:
Bewezen: Je verslaving aan karamel zeezout is echt
Sluiten