Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Life 12 december 2019

De kater komt later: 6 x waarom de kater na je 25ste zoveel erger is

De uitspraak ‘de kater komt later’ is dit keer wel héél letterlijk. En je begrijpt mij als je inmiddels 25 jaar of ouder bent. Je moet tegenwoordig namelijk een hoge prijs betalen na een avondje doorzakken.

Waar je voorheen de shot koningin van de stad was, voel je je nu vaak een oma. De volgende dag lig je als een zombie in je bed en kan je vrijwel niets.

De kater komt later: na je 25ste verjaardag om precies te zijn

Drinken tot in de late uurtjes en daarna in de schoolbanken zitten? Vroeger deed je het alsof het niets was. Tegenwoordig kien je je brakke dagen wel iets preciezer uit. Herkenbaar? Lees dan snel verder.

1. Je moet 3 dagen bijkomen van een kater

Vrijdag gezellig wijn drinken betekent maandag brak en ongezellig op je werk. Het is bizar maar waar. Na je 25ste duurt je kater (als je geluk hebt) 3 dagen. Maar zelfs op dinsdag en woensdag kan je je nog redelijk moe voelen. Waar hebben we dit aan verdient?

2. Drukke baan = jezelf slopen op de vrijdagmiddagborrel

Voorheen had je als student weinig om je zorgen over te maken, behalve het behalen van je studiepunten. Tja en als dat niet lukte deed je een paar vakken over. Maar tegenwoordig heb je een drukke baan.

Zodra het vrijdag is ben jij gesloopt. En die wijntjes tikken er dan behoorlijk hard in op de vrijdagmiddagborrel. Zodra het 22:00 is ga jij met een klotsende (want: niet gegeten wel gedronken) naar huis. De volgende dag heb je barstende koppijn.

3. Je vindt het de kater niet meer waard

Lees de twee voorgaande punten. Je moet én 3 dagen bijkomen én je kunt niet eens tot het einde van het feestje blijven want je houdt je ogen niet meer open. Op zaterdag ben je jaloers op de mensen die fris en fruitig op de markt lopen terwijl jij in je naar alcohol stinkende nest ligt.

4. Je bent niet meer een getrainde drinker

Vroeger was je de shot koningin, jij was niet kapot te krijgen. Gek is het ook niet want je dronk gerust 3 dagen per week. Tegenwoordig doe je dit niet meer doordat je een volwassen leven (althans dat probeer je) hebt. En na een paar wijntjes sta jij al op je kop terwijl je stagiaire van 21 nergens last van hebt.

5. Als je gaat, ga je hard

Want als oma uit is dan gaat ze ook écht uit. Het resultaat? Je drinkt ongetraind veel te veel en gaat kotsend naar huis. Kan het dan nooit eens normaal gaan?

6. Je voelt je niet alleen brak maar ook onvolwassen

En je vraagt je af of het echte doorzakken nog wel bij je leeftijd past. Totdat het vrijdag is en je vriendinnen je bellen of je langskomen om te wijnen, wijnen, wijnen. Maar probeer de volgende keer eerst even de volgende dingen tegen een kater.

Meer over alcohol:

Reageer op artikel:
De kater komt later: 6 x waarom de kater na je 25ste zoveel erger is
Sluiten