Iets te diep in het glaasje gekeken? Dit is de beste huidverzorging bij een kater

Na een avondje stappen doet je hoofd niet alleen zeer, maar ziet het er waarschijnlijk ook iets minder goed uit. Naast de gebruikelijke paracetamol, is dit de kater huidverzorging waardoor jij jezelf snel weer de oude voelt (en er ook zo uitziet).

Eerste hulp bij kater huidverzorging

Was je gisterenavond nog aan het shinen, is er vandaag weinig over van die mooie glow. De alcohol en het slaaptekort heeft je flink uitgedroogd en dat merk je. Naast dat veel water drinken goed is voor je lichaam, is het dat ook voor je huid. Daarnaast zijn er nog een aantal stappen die je kunt ondernemen zodat je er weer uitziet alsof er niets is gebeurt.

Reinig je huid

Waarschijnlijk zijn er nog wat restjes van je make-up te bekennen op je gezicht, maar ook als dat niet het geval is, kun je het beste je huid nog een flinke poetsbeurt geven. Achtergebleven -soms onzichtbaar- vuil kan de poriën verstoppen en puistjes veroorzaken. Je wil over drie dagen niet nog steeds aan je wilde avondje herinnerd worden. Het reinigen kun je het beste doen met een cleansing balm, deze zijn namelijk heel hydraterend en zuiveren de huid.

Exfoliëren

Je huid heeft het gisteren zwaar te verduren gehad en is waarschijnlijk uitgedroogd. Dit kan droge plekjes en schilfertjes veroorzaken. Daarom is het goed een exofliant te gebruiken. Naast het feit dat het alle dode huidcellen verwijdert, maakt het je huid weer zijdezacht. Kies het liefst voor een chemische exofliant met zuren, zodat je huid ook weer gelijk een mooie glow krijgt.

Relax met een masker

Een maskertje gebruiken is heerlijk op je brakke dag, maar ook onmisbaar in je kater huidverzorging routine. Met bijvoorbeeld een kleimasker haal je alle overgebleven gifstoffen uit je huid. Is je gezicht rood? Dan kun je beter kiezen voor een verkoelend masker met bijvoorbeeld aloë vera.

Hydrateren

Tot slot is het belangrijk dat het vochttekort in je huid wordt aangevuld. Dat doe je door goed te hydrateren. Denk aan een facial mist, een serum en een rijke crème. Vergeet ook vooral niet de huid rondom je ogen goed te verzorgen, met bijvoorbeeld een oogcrème met cafeïne. Hierdoor zie je er snel weer fris en fruitig uit.

Meer tips om je kater te overleven? Lees dan deze artikelen: