Kater van gisteravond? Zo eet en drink je ‘m weg

Je had het gisteravond ontzettend naar je zin. Maar nu betaal je de prijs. Wakker worden met hoofdpijn en nauwelijks uit je ogen kunnen kijken, alcohol is the one to blame. Algemeen bekend is dat vettig voedsel de alcohol goed absorbeert, maar er zijn andere, gezondere opties die jouw kater de deur wijzen. En dat is wel nodig na die pizza om 3 uur 's nachts.

Eieren

Eieren bevatten een hoog vitamine B-gehalte. Uit onderzoek blijkt dat vitamine B geweldig werkt tegen symptomen van een kater. Naast dat eieren veel vitamine B bevatten, zijn ze ook perfect voor het verwoesten van gifstoffen. Ze bevatten namelijk veel cysteïne, een aminozuur die gifstoffen afbreekt. Na een avond stappen zijn eieren het to-go ontbijt.

Kokoswater

Je hele lichaam – inclusief je brein – is na te veel alcohol als het ware leeggezogen. Hydrateren is dus ontzettend belangrijk. Kokoswater bevat veel elektrolyten (lichaamszouten). Deze lichaamszouten heb je nodig om weer energie te krijgen en te herstellen. Fun fact: kokoswater bevat evenveel elektrolyten als sportdranken.

Gember

Word je erg misselijk wakker? Dan is gember jouw nieuwe BFF. Een kleine dosis gember stimuleert ook je stoelgang, dus geen last meer van een opgeblazen gevoel.

Bananen

Alcohol ‘trekt’ als het ware water uit je lichaamscellen. Dit zorgt ervoor dat je meer bezoekjes brengt aan de ladies room en letterlijk kalium uit je lichaam door het toilet spoelt. Zwakke, beverige spieren zijn veelvoorkomende symptomen van een kater en wijzen op een laag kaliumgehalte. Maar geen zorgen: eet een banaan, want die geeft je kaliumgehalte een enorme boost.

Reageer op artikel:
Kater van gisteravond? Zo eet en drink je ‘m weg
Sluiten