Emma Plasmans
Emma Plasmans Life 15 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Iets te diep in het glaasje gekeken? 5 tips om van je kater af te komen

Het is zaterdagochtend, je kijkt op je mobiel en het is later dan je had verwacht.. Je hebt weer eens gigantisch uitgeslapen en het is weer zo ver – je hebt een kater. Ondanks je avond echt ge-wel-dig was, baal je als een stekker van je kater. Hoe kom je daar nou asap vanaf? Hoe kun je je kater verhelpen?

Geen zorgen, we’ve got you covered. We zullen je alle tips en tricks vertellen.

Kater verhelpen

Eerlijk is eerlijk, een avondje doorzakken met je vriendinnen, lover of whoever is te gezellig. Een wijntje hier, een speciaalbiertje daar en nog even lekker aftoppen met een Espresso Martini. Maar helaas gaat dat vaak gepaard met een flinke kater de volgende dag. Hoe kunnen we er nou voor zorgen dat we de kater minimaal beleven?

Dit ‘probleem’ komt ons ook bekend voor, dus zagen wij er wel de urgentie van in om de beste tips op te zoeken. Hierbij de vijf beste tips op een rij.

1 . Drink muntthee, heel veel muntthee

Vaak grijpen mensen naar de koffie in de hoop dat hun hoofdpijn daarvan een beetje weggaat. Maar trust us, thee is echt een betere keuze als je een kater hebt. Ten eerste is het rustiger voor je maag, maar het is vooral een ideale manier om vochttekort aan te vullen.

De heftige hoofdpijn komt voornamelijk doordat alcohol je lichaam uitdroogt, en koffie drijft alleen maar vocht af. Niet de beste keuze dus.. Muntthee daarentegen wel, het is namelijk mega geschikt voor de aanvulling van het vocht in je lichaam

2. Tip van oma

Luister en huiver: drink nadat je wakker bent geworden een heel groot glas water. Dit is belangrijk voor de afvoer van de afvalstoffen. Neem daarna direct een paracetamol met een glas cola, om de werking van de paracetamol te versnellen. Zodra die begint te werken, neem je een kopje bouillon voor de nodige zouten. Die zorgen er namelijk voor dat je het vocht dat je binnenkrijgt beter vasthoudt.

Stel je bent er al aan toe om wat te eten, neem dan een stuk fruit voor de vitamines. Zodra je lichaam alle stoffen heeft opgenomen die even ontbraken, ben jij weer ready to go en is je kater verdwenen.

3. Slaap kindje slaap

Draai je lekker nog een keertje om. Voldoende slaap helpt heel erg, en sowieso tegen de vermoeidheid. Pluspunt: want je lag er vast niet vroeg in afgelopen nacht ;-).

4. Take a shower

Wat ook niet meewerkt is de geur van rook, zweet en drank die je ruikt in je haar en op je lichaam zodra je wakker wordt. Sterker nog: je wordt er misschien nog wel misselijker van. Neem dus een lekkere douche. Wanneer je je schoon voelt, voel je je vaak ook frisser in je hoofd.

5. Let’s talk about sex, baby..

Sommige mensen zullen denken hell no, terwijl anderen dit waarschijnlijk heel erg zullen toejuichen. Seks is echt goed voor alles. Tijdens de seks maak je namelijk het hormoon oxytocine aan wat zorgt voor een mindere pijnprikkel en een heerlijk gevoel. Do we need say more?

Lees ook: Last van een kater? Deze 9 rustige filmklassiekers helpen je erdoorheen

 

Reageer op artikel:
Iets te diep in het glaasje gekeken? 5 tips om van je kater af te komen
Sluiten