Kater? Zo verberg je dat je nét iets te lang in de kroeg hebt gezeten

Oh nee, gister was het nét iets te gezellig, maar vandaag heb je wel genoeg te doen. Je ogen zijn zwaar en je hebt het gevoel dat de grauwe kleur uit je gezicht nooit zal verdwijnen. Hoe kom je deze dag in godsnaam door!? Geen stress, deze tips zullen je helpen:

Een goed begin is het halve werk

Eigenlijk begint het de dag van te voren al. Zorg ervoor, wanneer je weet dat het wat laat kan worden, je je outfit voor de volgende dag al klaar hebt liggen. Waarschijnlijk heb je wanneer je met een flinke kater wakker wordt totaal geen inspiratie voor een leuke outfit. Een goede, hippe outfit zorgt ervoor dat je je lekker voelt.

Seks

De avond afgesloten met je lover? Mocht je tijd hebben, las dan even wat sexytime in. De endorfines die vrijkomen, zullen de pijn in je hoofd verdringen.

Dagcrème in de ijskast

De volgende morgen een frisse crème op je gezicht kunnen smeren? Zet je crèmes voordat je vertrekt in de ijskast. Wanneer je ze de morning after op je gezicht smeert zullen ze koel aanvoelen. En dat is heerlijk als je een kater hebt.

Een goede douche

Zorg ervoor dat je een beetje de tijd neemt voor je douche. Zorg ook dat je niet te warm doucht. Een wat koudere douche maakt je wakker en alerter. Het meest ideale is om je heerlijke douche af te sluiten met een ijskoude. Gebruik onder de douche een scrub. De scrub zorgt voor een goede bloedcirculatie waardoor de alcohol sneller afbreekt.

Komkommer

Leg twee plakjes komkommer in de vriezer voordat je onder de douche stapt. Als je dikke ogen hebt na het stappen kun je de koude plakjes op je ogen leggen. Hiermee verberg je je slaperige ogen die maar niet open lijken te gaan. Daarnaast hydrateert komkommer enorm, je ogen zullen weer wat vocht binnen krijgen en je zult je fitter voelen.

Primer

Omdat je huid zo gedehydradeerd is door de hoeveelheid alcohol, blijft je make-up minder goed zitten. Je huid neemt alles wat je erop smeert sneller op. Door het gebruik van een primer is er wat ruimte tussen je huid en je make-up.

Geen foundation

Gebruik géén foundation. Doordat je gezicht door teveel alcohol erg droog is kun je beter kiezen voor een crème met een teint. Zo zie je er wat frisser uit. Smeer daarnaast een klein beetje concealer onder je wallen, zonder de schaduw zien je ogen er levendiger uit.

Roze

Roze is de beste kleur om te gebruiken in je make-up. Breng wat roze blush aan en je zult er wat gezonder uit zien. Vestig daarnaast de aandacht op je lippen en haal ‘m weg bij je ogen. Met een een lekker vette lipstick zien je lippen er stralend en gezond uit.

Je kater zul je met deze manieren kunnen verdoezelen. Maar vergeet ook niet, om véél water te drinken. Wissel het af met kokoswater, zo zul je de hele dag genoeg vocht binnen krijgen. En… een kauwgompje in je tas is vaak geen overbodige luxe.

LEES OOK: Dit is waarom je zo ongelooflijk brak bent na een avondje stappen

Reageer op artikel:
Kater? Zo verberg je dat je nét iets te lang in de kroeg hebt gezeten
Sluiten