Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 3 mrt 2018

Keihard bewezen: je valt af van wijn drinken op dít tijdstip

Wijn is onze grote zonde. Maar het woord zonde en wijn zijn vanaf nu voor altijd separated. Het is namelijk helemaal geen zonde, je wordt er juist slanker van. Schenk daarom nog gerust een glaasje in voordat je naar dromenland vertrekt.

Je hebt vast al vaak gehoord dat eten en calorierijke drankjes drinken voor het slapengaan een slecht plan is. Dan zou je lichaam namelijk meer moeite hebben om het allemaal te verwerken. Maar vanaf nu mag je dat vergeten, beloofd?

Onderzoekers van Washington State University en Harvard hebben geconcludeerd dat het drinken van wijn slankmakend is, en dit heeft allemaal met één ding te maken: het stofje reveratrol.

Het stofje reveratrol

Het chemische stofje reveratrol wat in wijn zit zorgt ervoor dat vetcellen niet nóg meer vet verkrijgen. Het drinken van twee glazen per dag helpt zelfs bij het bestrijden van zwaarlijvigheid tot 70%. Wat eigenlijk inhoudt dat je véél beter wel die twee glazen wijn voor het slapengaan kan drinken.

Drink jezelf een wespentaille

De Universiteit in Denemarken ontdekte tevens dat vrouwen die dagelijks drinken een slankere taille hebben dan degene die af en toe drinken. Stop daarom vooral met zwoegen in de sportschool als je dat al deed en drink in de plaats daarvan een glas wijn élke dag.

Vergeet alleen niet dat dit alleen ’s avonds geldt. Waarom? Het blijkt dat de calorieën die in wijn zitten ons een vol gevoel geven. Waardoor we minder snel naar chips en andere snacks grijpen zodra het 21:00 uur is geweest. En zeg nou zelf, niets is fijner dan twee glazen van je favo wijn, élke avond weer, toch?

LEES OOK: Yes! Van goedkope wijn krijg je geen ergere kater

Reageer op artikel:
Keihard bewezen: je valt af van wijn drinken op dít tijdstip
Sluiten