Zó zacht! Dit doet een keratine behandeling met je haar (en dat wil jij ook)

De herfst staat voor de deur, en dat gaat onwaarschijnlijk gepaard met wisselvallig weer (lees: heel veel regen). Zit je dan op de fiets met je gestylde haar dat na vier druppels al is veranderd in één grote pluizebol. Een keratine behandeling gaat helpen om daar vanaf te komen. Hoe dan?!

Pluizig of dof haar, daar hebben we allemaal een hekel aan. Gelukkig is er tegenwoordig zoiets als een keratine behandeling en daar heb je ongetwijfeld al eens van gehoord.

Wat doet een keratine behandeling?

Ons haar bestaat voor 95% uit het stofje keratine (officieel is keratine een proteïne), en als je je haar vaak behandelt met een stijltang, föhn of verf beschadig je je gezonde haar. De hoeveelheid keratine neemt af en daardoor ziet je haar er dof en gebroken uit.

Een keratine behandeling herstelt je beschadigde haar en geeft het een enorme boost. De keratine voedt je haar en daardoor glanst je haar alsof je er nog nooit iets mee hebt gedaan.

Producten met keratine

Er zijn heel veel haarproducten die keratine bevatten, met name haarmaskers. Bij de kapper kun je ook een speciale keratine behandeling laten doen en dat duurt ongeveer 1,5 tot 3 uur. Na zo’n uitgebreide behandeling zie je pas echt veel verschil.

Veelgemaakte fout

Veel mensen denken dat je haar steiler wordt van keratine en vaak wordt het door kappers ook ‘verkocht’ als behandeling waar je haar steiler van wordt. Dat is niet helemaal waar. Je haar wordt gevoed met keratine en daarvan wordt het sterker, met logischerwijs als gevolg dat het wat zwaarder kan vallen en minder opkrult.

Hou in ieder geval in je achterhoofd dat iedereen ander haar heeft en dat de uitwerking van een keratine behandeling bij jou anders kan uitpakken dan bij je bestie. Hoe dan ook is het het proberen waard, beschadigd haar stuk maken doet het in ieder geval niet.

Before & After

En zo ziet dat er dan uit. Wauw, wanneer maak jij een afspraak?

Haar inspiratie! Als je deze korte kapsels ziet maak je meteen een afspraak bij de kapper want dit wil jij ook

Reageer op artikel:
Zó zacht! Dit doet een keratine behandeling met je haar (en dat wil jij ook)
Sluiten