Renée
Renée Love & Seks 3 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Waarom koppels die zonder ruzie samen de kerstboom opzetten meant to be zijn

Is het enige waar je begin december aan kunt denken het opzetten van de kerstboom? Dan hebben we goed nieuws voor alle meiden in een relatie. Als jij dit samen met je liefje voor elkaar krijgt zónder ruzie te krijgen, kan het zomaar eens zijn dat jullie gemaakt zijn voor elkaar.

Ja, dat lees je goed. En nee, dit is niet wetenschappelijk onderlegd. Maar hé, als jullie het voor elkaar krijgen om de kerstboom mooi te maken zonder te ruziën, heeft jullie relatie heel wat potentie.

Waarom je relatie meant to be is als jullie zonder ruzie de kerstboom opzetten

Vergelijk het optuigen van de kerstboom als een IKEA kast in elkaar zetten. Jullie hebben allebei een andere mening over hoe het zou moeten en hoe de kast eruit komt te zien. Hetzelfde geldt voor de boom. Als dit verder zonder slag of stoot gaat, heeft jullie relatie zeker kans van slagen. We zetten de verschillende redenen hieronder voor je op een rij:

1. Je weet hoe je moet samenwerken

Project Kerstboom draait natuurlijk compleet om samenwerken. Samen de boom neerzetten, de plek bepalen, de takken goed positioneren, de lampjes uit elkaar halen… Het is als een tango: je hebt er twee mensen voor nodig. Wanneer jullie als team goed kunnen samenwerken hebben jullie een mooie basis gelegd voor de toekomst. Deze eigenschap gaan jullie later nog veel nodig hebben.

2. Je leert om te werken onder druk

Onder druk komt de ware aard van een persoon naar boven. Word je chagrijnig, boos of geef je eerder op? Daar kom je achter als je de boom klaarmaakt voor de feestdagen. De kunst is om ondanks de druk toch de klus af te maken. Jullie kunnen dat als de beste.

Lees ook: Wil je weten of jullie de rest van je leven samen blijven? Stel elkaar dan deze 10 vragen

3. Je kunt tot tien tellen

Grote kans dat er iets gebeurt wat je echt super vervelend vindt. Bijvoorbeeld als jij of je lief die ene mooie, waardevolle kerstbal kapot laat vallen. Tijdens dit soort projecten leer je tot tien tellen. Wanneer je geduld hebt met elkaar, heb je één van de ingrediënten voor een lange relatie.

4. Je moet goed kunnen communiceren

Je hebt allebei een rol als je de kerstboom neer gaat zetten. Misschien ga jij over de styling van de kerstballen en plaatsing hiervan, terwijl je lover juist ervoor zorgt dat alle lampjes uit de knoop gehaald worden. Wat jullie rol ook is: je leert van dit soort dingen hoe je goed moet communiceren. Je raadt het al, dit komt goed van pas in een succesvolle relatie.

5. Je viert jullie successen

Het gaat niet alleen om de weg ernaartoe, maar ook om het vieren van je successen. Ziet de boom er prachtig uit? Dan is het reden genoeg om een minifeestje te geven voor twee personen. Ontkruk de champagne en vier het afronden van jullie project. Iets met work hard, play hard. Dat hebben jullie al helemaal onder de knie.

Meer lezen?

Reageer op artikel:
Waarom koppels die zonder ruzie samen de kerstboom opzetten meant to be zijn
Sluiten