Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 4 november 2017

Wauw! In deze Belgische stad komt een kerstmarkt met een ijsbaan waar je u tegen zegt

Het is november. En november betekent bijna december en bijna december betekent heel erg bijna Kerstmis. En heel erg bijna Kerstmis betekent automatisch sfeervolle kerstmarkten. Heerlijk door versierde straatjes struinen en de meest foute kerstspullen inslaan. In Amsterdam, of gewoon bij onze Belgische zuiderburen. Want daar kunnen ze er ook wat van.

Met het nieuws dat in ons eigen Amsterdam een super grote kerstmarkt komt, waren we mega mega blij. Maar als je echt je ogen uit wil kijken, dan ga je ook nog even een dagje naar België. Of twee. Want daar is een kerstmarkt met ijsbaan met hoofdletter I.

Kerstmarkt met ijsbaan

Voor de dertigste keer wordt in het Belgische Leuven een gigantische kerstmarkt georganiseerd. Dus dan mag je wel een beetje uitpakken. Of een beetje heel erg. Het Ladeuzeplein, waar de markt altijd plaats vindt, wordt dit jaar namelijk helemaal omgetoverd tot een waar ijsparadijs met overdekte ijsbaan en een ijsglijbaan. Te. Gek.

Daarnaast kun je ook je buikje rond eten met kerstwürsten en je amuseren bij de stoomcarrousel en een kersttrein. Dit is een kleine impressie van hoe het er naar alle waarschijnlijkheid uit gaat zien:

De kerstmarkt met ijsbaan is geopend van 7 tot en met woensdag 20 december. Alles afzeggen dus die periode. Of met het hele crew naar België.

Hier wil je ook bij zijn: Kerstliefhebbers opgelet: Dit zijn de leukste en mooiste kerstmarkten van 2017

Reageer op artikel:
Wauw! In deze Belgische stad komt een kerstmarkt met een ijsbaan waar je u tegen zegt
Sluiten