Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Travel 28 november 2019

Zin in een tripje naar Duitsland? Bezoek dan één van deze 10 kerstmarkten

Het is bijna december, de mooiste maand van het jaar. De huizen worden weer versierd en de kerstnummers komen voorbij. Dat is niet het enige. December betekent ook dat het weer tijd is voor de leukste kerstmarkten. Welke je ook op je lijstje hebt staan, de volgende markten wil je écht niet missen.

Bel de meiden op, stel een muzieklijst samen met de heerlijkste kerstnummers die jullie kunnen meeblèren en stap die auto in. Op een paar uur rijden van de Nederlandse grens vind je namelijk al genoeg plaatsen met de leukste kerstmarkten.

De leukste kerstmarkten in Nedersaksen

De leukste kerstmarkten vind je dit jaar niet alleen in Nederland, maar juist bij onze buren in Duitsland. Pak je pen en papier erbij en schrijf mee.

Goslar kerstmarkt Duitsland
Goslar Weihnachtsmarkt

1. Ga ondergronds kerstshoppen in Goslar

Ja, je leest het goed. In Goslar vind je niet alleen een kerstmarkt boven de grond, maar ook eentje onder de grond. Op 14 en 15 december kun je hier niet alleen inkopen doen voor de feestdagen. In Goslar kan je ook terecht voor een ondergrondse tour door de oude mijnen bij kaarslicht. Hoe vet is dat? De kerstmarkt in Goslar kan je van 27 november tot 30 december bezoeken.

Weihnachtsstadt Lüneburg ©Mathias Schneider
Mathias Schneider

2. Zie de grootste kerstkrans van Europa en volg de sprookjesroute in Lüneburg

Word je ook altijd zo vrolijk van al die versiering tijdens de feestmaand? Dan is een bezoekje aan de kerstmarkt in Lüneburg echt wat voor jou. Je vindt hier namelijk de grootste kerstkrans van Europa.

Maar dat is niet het enige. De rest van de stad is ook prachtig versierd. Kerstinkopen in deze stad voelt als een droom samen met de kerstmarkt, de verlichte kerken en een sprookjesroute door het hele centrum. Genieten van deze sprookjes kerstmarkt doe je van 27 november tot 23 december.

kerstmarkt Göttingen
Göttingen Tourismus e.V. Lars Gerhardts

3. Proef glühbier en maak een ritje in een reuzenrad in Göttingen

Met tachtig kerststalletjes ben jij hier op de juiste plek om de leukste kerstcadeaus te kopen én om in de kerstsfeer te komen. Net zoals in Goslar kun je ook hier weer de ondergrondse wereld ontdekken. Maar het leukste aan deze kerstmarkt is misschien toch de ultieme winterdrank die hier te vinden is. Vergeet glühwein en maak kennis met glühbier. De kerstmarkt in Göttingen kun je van 25 november tot 29 december bezoeken.

Kerstmarkt Hameln
Hameln

4. Een unieke ervaring in Hameln

In Hameln is het niet alleen leuk om de kerstmarkt te bezoeken, maar ook de rest van de stad in deze periode van het jaar zorgen voor een unieke belevenis. Na dat jullie je uitgeleefd hebben bij de vele kerststallen, maken jullie een adventstrip per boot over de rivier Weser of bezoek je een kerstconcert. Deze kerstmarkt is te bezoeken van 27 november tot 30 december.

kerstmarkt Braunschweig
Braunschweig

5. Drink het alcoholische drankje van Braunschweig

Kerstmarkten zijn al leuk, maar een kerstmarkt met een lekker alcoholisch drankje is al helemaal leuk. Probeer daarom de Braunschweiger Mumme. Drink dit sterke, alcoholische drankje terwijl je langs de gezellige kraampjes slentert of op de verankerde vlotten in de slotgracht. Deze kerstmarkt bezoek je van 27 november tot 29 december.

Celle
Celle Tourismus und Marketing GmbH

6. Bezoek Celle en ervaar de beste kerststad van Duitsland

In 2018 werd de stad al uitgeroepen tot beste kerststad van Duitsland en in 2019 pakt de stad nog grootser uit. De hele stad wordt ondergedompeld in kerstsferen waar je helemaal gelukkig van wordt. Bezoek de traditionele kerstmarkt in de Altstadt, winkels met de mooiste kerstetalages of de 14 meter hoge kerstpiramide.

Hallo, dit wil je toch écht niet missen als kerstliefhebber? Celle is van 28 november tot 29 december omgetoverd tot de kerststad waar je wil zijn.

Kerstmarkt Hannover
Lars Gerhardts

7. Bezoek de kerstmarkt met 190 stalletjes en kerstbos in Hannover

Met 190 kerststalletjes heb je in Hannover genoeg keus voor de leukste kerstcadeaus. Wandel door de winkelstraat en eindig in het kerstdorp en kom in de kerststemming.

Om je bezoekje nog leuker te maken, loop je ook nog even langs het kerstbos met de wensfontein. Draai aan de gouden ring en doe je wens. Wie weet komt het wel uit. De kerstmarkt in Hannover kun je bezoeken van 25 november tot 22 december.

Hildesheim
van der Valk

8. Stuur een kaart en probeer de lekkernij van Hildesheim

Tussen de gezellige kraampjes op de kerstmarkt in Hildesheim vind je Duitslands eerste postkantoor, Dat vooral post ontvangt met “Aan de Kerstman” ontvangt.

Probeer hier ook de heerlijke Pumpernickel. Dit kersroggebrord met kaneel en amandelen is een echt feestje voor je smaakpapillen en lekker eten hoort natuurlijk bij kerst. Probeer deze lekkernij tijdens de kerstmarkt van 25 november tot 29 december.

Kerstmarkt Wolfenbüttel
Christian Bierwagen

9. Bezoek de verlichte binnentuinen in kerstsfeer in Wolfenbüttel

De feestmaand is een bijzondere periode en daar maken ze zeker gebruik van in Wolfenbüttel. Zo kun je er niet alleen terecht voor een kerstmarkt, maar kan je ook in de weekenden een bezoekje brengen aan de zes verlichte binnentuinen. De kerstmarkt in Wolfenbüttel is geopend van 26 november tot 23 december. Wil jij je bezoekje echt onvergetelijk maken? Kom dan langs op 2, 9 of 16 december voor een Jägermeister tour.

winterwonderland
Autostadt GmbH

10. Bezoek winterwonderland in Autostadt Wolfsburg

Deze stad is een bezoekje waard. In december verandert deze plek namelijk in een winterwonderland met een wintermarkt en ijsshows. De schoorstenen van de oude Volkswagen fabriek wordt tijdens deze periode getransformeerd tot XXL-kaarsen.

Klinkt toch als een magische omgeving die je wil zien? Je kan een bezoekje brengen aan dit winterwonderland van 29 december tot 5 januari.

Meer over kerst:

Reageer op artikel:
Zin in een tripje naar Duitsland? Bezoek dan één van deze 10 kerstmarkten
Sluiten