Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 27 okt 2017

Kerstliefhebbers opgelet: Dit zijn de leukste en mooiste kerstmarkten van 2017

Yeah, nog 90 dagen tot kerst. En dat betekent dat er weer enorm veel kerstmarkten zullen zijn binnenkort. Kun je ook niet wachten? Wees er als de kippen bij als je ook nog een overnachting wil, want je bent niet de enige die dol is op alle pracht en praal die symbool staan voor Kerstmis. Naar welke kerstmarkt ga jij?

1. Kerstmarkt Münster

De kerstmarkt in Münster is elk jaar weer een spektakel. De mooie huizen, kerken en musea worden verlicht met een gouden glans en het centrum wordt geheel in kerstsfeer gedecoreerd. In Münster zijn maar liefst vijf verschillende kerstmarkten met zo’n driehonderd kraampjes. Er is een prachtige kerstkribbe, een immense kerstboom, typische Duitse stalletjes met allerlei hebbedingetjes, handkunst en speciale lekkernijen.

Open van 27 november tot en met 23 december 2017. Zondag t/m donderdag van 11:00 tot 20:00 uur en vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 21:00 uur.

Münster was echt super pretty #Münster #Muenster #weihnachtsmarkt #kerstmarkt #weihnachtsmarktmünster #deutschland #germany #duitsland #architecture #houses #sky #european #clouds #christmas

A post shared by Anna-Carina Iris ★ (@iriz93) on

Hallo Münster ????️❄️⛄ #weihnachtsmarkt #weihnachtsmarktmünster #münster #baldistweihnachten #vorfreude #5weihnachtsmärkte #prinzipalmarkt #lamberti #aegidiimarkt #kiepenkerl #weihnachtsdorf #giebelhüüskesmarkt #platzdeswestfälischenfriedens #münsterarkaden #glühwein #heißeschokolademitschuss #kalt #winter #winteriscoming

A post shared by Dana Gldnstn (@dana_gldnstn) on

2. Kerstmarkt Valkenburg

Wij Nederlanders weten ook hoe een mooie kerstmarkt eruit ziet. Die in Valkenburg is misschien wel de leukste en meest sfeervolle. Je kunt er naar de grotten en er is een kerstparade. Je hebt er ook de Route de Amuse, voor de lekkerbekjes onder ons. Dat is namelijk een wandeling door Valkenburg met lekkere amuses in de restaurantjes. Yummie.

De kerstmarkt is geopend van 17 november tot en met 7 januari. De grotten sluiten op 23 december. Op zondag tot en met vrijdag van 11:00 tot 20:00 uur en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 21:00 uur. Op zaterdag 23 december tot 18:00 uur. Entree kost 7 euro.

Christmas is here… #almost #kerstmarktvalkenburg

A post shared by Renske Versteegen Fotografie (@renskesphotos) on

#christmasparadevalkenburg2015 #christmasparade #kerstparade #kerstmarkt #kerstmarktvalkenburg #valkenburg #limburg #thenetherlands

A post shared by Anibel da Silva (@anibelx) on

3. Kerstmarkt Düsseldorf

Als je dan toch liever de grens overgaat dan is er in Düsseldorf een prachtige kerstmarkt. Het centrum wordt elk jaar omgetoverd tot een winter wonderland met versierde hutjes en kraampjes, super mooie kerstverlichting en een ijsbaan. Je vindt er een bijna honderd jaar oud carousel, warme chocomel en natuurlijk de lekkerste glühwein.

Vanaf 16 november tot en met 30 december van 11.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag en zaterdag is de kerstmarkt open tot 21.00 uur.

#düsseldorf #düsseldorfamrhein #germany #beutifulcity #lovethiscity #beutifullife #beautifulplace #christmass #christmasstime #weihnachten #weihnachtsmarkt #weihnachtsmarktdüsseldorf

A post shared by eLag (@_gal_le) on

???

A post shared by Evelyn ☀️ (@evelynvk40) on

4. Kerstmarkt Essen

Misschien wel de meest romantische kerstmarkt van dit rijtje. De kerstmarkt in Essen heeft wel vijfhonderd kraampjes en is daarmee de grootste en populairste kerstmarkt van Duitsland. Diverse pleinen zijn sfeervol ingericht met vele lichtjes waardoor je het echte kerstgevoel zult krijgen. Het leuke is dat dit een internationale kerstmarkt is. Je vindt er dingen uit alle delen van de wereld.

Geopend van 23 november tot en met 23 december. Zondag tot donderdag van 11:00 tot 21:00 uur en vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 22:00 uur. Op 23 december is de markt open tot 18:00 uur en op 22 november is de markt open vanaf 18:00 uur.

Great #christmastree at the #christmasfair #essen #kerstmarkt #kerstmarktessen #germany #kerstsfeer

A post shared by Thierry Meijdam (@thierronius) on

Such a nice Christmas market… Wooden, festive stalls, no crap like smartphone accessories… Definitely worth a visit! #weihnachtsmarkt #weihnachtsmarktessen #christmasmarket #christmastime #christmaslights #cozy #colorful

A post shared by Markus G. (@gilgolas) on

5. Kerstmarkt Keulen

Keulen is sowieso een fantastische shopstad, maar in december is het er extra gezellig. Je vindt er kerstkraampjes op maar liefst zes pleinen in het centrum van Keulen. Je zult hier zeker het ultieme kerstgevoel krijgen en genieten van heel veel lekkere hapjes en drankjes.

Van 27 november tot en met 23 december 2017. Elk plein heeft z’n eigen openingstijden, deze vind je hier.

Es weihnachtet sehr! Ich wünsche euch einen schönen Endspurt in dieser Woche!

A post shared by david_grigo_fotografie (@david_grigo_fotografie) on

#köln#weihnachtsmarktköln#gaffel#klösch#bestdays#männertour

A post shared by ?! (@jannikdue12) on

6. Kerstmarkt Gent

Hoewel België geen lange traditie kent wat kerstmarkten betreft, worden ze hier ook steeds populairder. Er wordt dan ook een heel evenement aan kerst gewijd: de Gentse winterfeesten. In chaletjes vind je winterse koopwaar en lekker eten, een reuzenrad en een ijsbaan. Naast het shoppen kun je ook in verschillende attracties en er is muziek in de legendarische Moosebar. Vergeet de warme wafels niet.

De Gentse Winterfeesten zijn van 8 december tot en met 7 januari. Op maandag tot en met vrijdag van 12:00 tot 23:00 uur. Op zaterdag en zondag van 11:00 tot 23:00 uur. Op 24 december en 31 december van 12:00 tot 17:00 uur en op 25 december en 1 januari van 14:00 tot 23:00 uur. Openingstijden bij de Moosebar kunnen afwijken.

#christmasmarket #ghent #gent #kerstmarkt #latergram #winter #photography #photographing #olympus #olympusomdem10 #candy #candies #sugar #kerstmarktgent #vsco

A post shared by Sielke (@typenobetacells) on

Gelukkige Kerstmis!??? Ik wens jullie een fijne dag met vrienden en familie én lekker eten! ? #gent #ghent #9000 #negenduust #onlyat9000 #kerstmis #prettigefeesten #christmasstime #happychristmas #christmas #kerstmarkt #kerstmarktgent #christmasmarket #enjoy #love #peace #reuzenrad #gezelligheid #gentverlicht

A post shared by ONLY AT 9000 (@onlyat9000) on

7. Kerstmarkt in Newcastle

Toch geen kerstmarkt in Nederland, Duitsland of België bezoeken? Dan kun je ook nog de Engelse kerstsfeer proeven in het Noord-Engelse Newcastle. Ook hier vind je veel kerstmarkten met originele Engelse dingen die je kunt kopen. Dankzij de lage koers van de pond op dit moment kun je al best goedkoop met een cruiseferry naar de UK. Romantischer kan niet toch?

Van 11 december tot en met 17 december. Op maandag tot en met woensdag geopend van 09:00 tot 20:00 uur. Op donderdag tot en met zaterdag geopend van 09:00 tot 21:00 uur en op zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

• rush hour for Christmas presents ? • Our #christmasinnewcastle favourite picture of today is by @theijon ? Congratulations Muhammad it's a wonderful festive shot! ??????? Tag your pictures with #igersnewcastle for your chance to be featured and keep exploring! Chosen by @aggiewo #newcastle #newcastleupontyne

A post shared by Igers Newcastle Upon Tyne (@igersnewcastleuk) on

Ummmmmm ??#Saturday #Weekend #DayOut #Family #ChristmasMarket #Festive #Newcastle #Desserts #ChocolateStrawberries ?

A post shared by Laura (@lauralockwood89) on

8. Kerstmarkt in Maastricht

De kerstmarkt van Maastricht is compleet vernieuwd. Dit jaar zal er nog meer sfeer en beleving zijn in Magisch Maastricht. Naast de overdekte schaatsbaan en het reuzenrad worden er heel veel activiteiten georganiseerd. Het Vrijthof zal vol staan met nostalgische kerstchalets met rode daken.

Magisch Maastricht is van 1 december tot en met 1 januari. De algemene openingstijden zijn van zondag tot en met donderdag van 10.00 tot 24.00 uur. Op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 01.00 uur. Kijk voor specifieke evenementen hier.

☑ Kerstmarkt bezoeken #check #magischmaastricht #vrijthof #maastricht

A post shared by Anouk van Tilborg (@instanouk_) on

Tbt X-Mass.. #xmass #christmas #lights #prettyview #farriswheel #maassilo #limburg #thenetherlands #magischmaastricht #holland #travel #travelphotography #instatravel

A post shared by @worldxtravelz onOok hier worden we intens gelukkig van:
Ho ho ho: Er komen gigantische kerstwinkels in Nederland

Reageer op artikel:
Kerstliefhebbers opgelet: Dit zijn de leukste en mooiste kerstmarkten van 2017
Sluiten