Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 2 december 2017

Altijd naar kerst ruiken? Dit parfum is gemaakt van de kerstboom op de Dam

Ben jij de ultime kerstlover? Dan wil je het hele jaar door misschien wel een heerlijke dennengeur in je huis. Of je wilt zelf wellicht ruiken naar Kerstmis. En dat kan, want er komt nu een parfum gemaakt van een kerstboom. En van niet zomaar een boom. Nee, het parfum is gemaakt van de boom op de Dam in Amsterdam.

Ken je de grote boom die elk jaar op de Dam staat? Die wordt normaal verbrand of in een versnipperaar gegooid. Zonde toch? Kun je er beter een kerstboomparfum van maken.

Most wonderful geurtje ooit

De broer en zus Noëlle en Boye Dorenbos die een eigen parfummerk RUIK hebben, vonden het ook zonde om de boom zomaar weg te gooien. Met toestemming van de gemeente en groenbeheerder Bob Croese hebben ze daarom de boom van vorig jaar weten te redden. Van de 21 meter hoge boom maakten ze de geur, genaamd DEN.

Kerstboomparfum

Je hoeft volgens de broer en zus niet bang te zijn dat je naar een oude kerstboom ruikt als je het opspuit. ‘De boom heeft een heel frisse, groene geur, niet een typische kerstboomgeur,’ zegt Boye. ‘Je gaat dus niet echt naar een kerstboom ruiken.’

Zowel mannen als vrouwen kunnen nu DEN opdoen: ‘Omdat het natuurlijk parfum is, verschilt de geur per persoon, zegt Noëlle tegen het Parool. Bij vrouwen ruiken dit soort natuurlijke parfums volgens haar veel zoeter dan bij mannen

Ze zijn van plan zo’n duizend flesjes te vullen van het hout en van de uitgeperste naalden wordt de verpakking gemaakt.

Dit wil je misschien ook lezen: Haha! Op de kop kerstbomen zijn een ding dit jaar en het is super kunstzinnig

bedrock.nl

Reageer op artikel:
Altijd naar kerst ruiken? Dit parfum is gemaakt van de kerstboom op de Dam
Sluiten